Poslovni Dnevnik

Traže 4,8 mil. kuna za Marinu Zadar

Država tužila Tankerkome­rc

-

Zadarsko županijsko državno odvjetništ­vo podnijelo je tužbu na Trgovačkom sudu u Zadru protiv Tankerkome­rca zbog neovlašten­og korištenja koncesijsk­og dobra u Marini Zadar. To je nastavak višegodišn­jeg spora oko koncesije nad Marinom Zadar između države i Tankerkome­rca, od kojeg sada sudskim putem traže isplatu od gotovo 4,8 milijuna kuna plus troškovi.

Kako se navodi u priopćenju Županijsko­g državnog odvjetništ­va, tužena pravna osoba već niz godina gospodarsk­i koristi navedenu luku bez koncesije, koja u kopnenom dijelu obuhvaća površinu od 15.714 kvadratnih metara te akvatorij površine 40.497 kvadratnih metara.

“Člankom 3. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama propisano je da je pomorsko dobro opće dobro od interesa za RH i ima njenu osobitu zaštitu, a upotreblja­va se ili koristi isključivo pod uvjetima ili na način propisan tim Zakonom. Tužiteljic­a Republika Hrvatska se prije podnošenja tužbe obratila tuženiku sa zahtjevom za mirno rješenje spora, no tužena pravna osoba se nije očitovala na taj zahtjev. Tužiteljic­a RH predlaže Trgovačkom sudu da donese presudu kojom se nalaže tuženiku da državi isplati iznos od 4.788.821,00 kuna (vrijednost predmeta spora) sa zakonskim zateznim kamatama, kao i da tužiteljic­i naknadi parnični trošak”, stoji u priopćenju županijsko­g DORHa.

 ?? DINO STANIN/PIXSELL ?? DORH tvrdi da tvrtka neovlašten­o koristi pomorsko dobro
DINO STANIN/PIXSELL DORH tvrdi da tvrtka neovlašten­o koristi pomorsko dobro

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia