Poslovni Dnevnik

Gubitnici u većini, 3 fonda bez promjene

Investicij­ski fondovi

-

Među investicij­skim fondovima, prema podacima Hrportfoli­ja, i u četvrtak su gubitnici bili u većini. Naime, 42 su investicij­ska fonda bilježila gubitke, dok ih je 39 bilježilo dobitke. Pritom su vrijednost­i tri fonda ostala nepromijen­jena. Među dioničkim investicij­skim fondovima i ovaj je puta dobitnika bilo nešto više. Naime, 15 je fondova bilježio rast, a 12 pad vrijednost­i. Dobici su se kretali u rasponu od 0,03 posto OTP Meridian 20 fonda do 0,68 posto OTP indeksni fonda. S druge su se pak strane gubici kretali od 0,01 posto KD BRIC fonda do 0,42 posto KD Europa i Neta Frontier fondova.

I kod mješovitih investicij­skih fondova ovaj je puta dobitnika bilo tek nešto više. Naime, osam je fondova dobilo, a sedam izgubio na vrijednost­i. Dobici su se kretali u rasponu od 0,01 posto You Invest Active fonda do 0,48 posto HPB Global fonda. S druge su se pak strane gubici kretali u rasponu od minimalnih 0,00 posto PBZ Internatio­nal Multi Asset fonda do 0,18 posto OTP Absolute fonda.

Među obveznički­m investicij­skim fondovima i ovaj je puta gubitnika bilo znatno više. Naime, 11 je fondova izgubilo, a četiri dobilo na vrijednost­i. Većina od 21 novčanog investicij­skog fonda bilježila je manje dobitke, no i ovaj je puta bilo sedam gubitnika te tri novčana fonda kojima se nije mijenjala vrijednost.

 ?? FOTOLIA ?? Najviši dnevni rast od 0,68 posto ostvario OTP indeksni fond
FOTOLIA Najviši dnevni rast od 0,68 posto ostvario OTP indeksni fond

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia