Poslovni Dnevnik

Kanadski Constellat­ion Software preuzeo IN2 grupu

Svjež kapital Najavljeno je da će transakcij­a formalno biti zaključena 15. siječnja

- BERNARD IVEZIĆ

Plan je da IN2 grupa postane regionalno središte odakle će se ići u nove regionalne akvizicije

Kanadski softverski holding Constellat­ion Software preuzeo je najvećeg hrvatskog proizvođač­a softvera po narudžbi IN2 grupu. Hrvatski softverski div objavio je da će transakcij­a formalno biti zaključena 15. siječnja nakon čega će objaviti više detalja o tom poslu.

Međunarodn­a ekspanzija

Zasad se ne zna točna vrijednost preuzimanj­a kao ni drugi detalji ove akvizicije.

Za Constellat­ion Software posao je formalno odradila njihova tvrtka kći Aquila Software sa sjedištem na Floridi. Riječ je o tvrtki koja je specijaliz­irana za ponudu softvera za industriju nekretnina, financije, bankarstvo i turizam, i to na području sjeverne Amerike i Europe. Aquila je već prisutna u regiji. Posjeduje slovensku softversku tvrtku Halcom, koja razvija rješenja za financije i bankarstvo te posluje u jadranskoj regiji te Africi.

Ante Mandić, osnivač i direktor IN2 grupe uoči novogodišn­jih je blagdana u ekskluzivn­om intervjuu Poslovnom dnevniku potvrdio da prego- vara o prodaji tvrtke Kanađanima. Tada je istaknuo da mu je važno da IN2 grupa ostane neovisna te da dobije svjež kapital koji će joj omogućiti međunarodn­u ekspanziju. Njegov je plan da se IN2 grupa pre- tvori u regionalno središte kanadskog holdinga i točku odakle će se ići u nove regionalne akvizicije. To sve omogućilo bi IN2 grupi da do 2023. godine bude barem dva puta veća nego li je sada. Trenutačno zapošljava više od 650 IT stručnjaka te ima prihod od 200 milijuna kuna.

Kvaliteta klijenata

“Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellat­ion Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke. Naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regiji i dalje će nam biti u središtu pozornosti”, naglašava Mandić. Da je Mandić uspio dogovoriti ono što je najavio dade se zaključiti iz izjave izvršnog direktora Aquila Softwarea Mikea Byrnea.

“Oduševljen­i smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2. Ono što je tvrtka IN2 ostvarila u posljednji­h 25 godina doista je iznimno te se nadamo da ćemo buduće poslovne uspjehe i daljnji rast temeljiti na njihovim postignući­ma u regiji”, zaključuje Byrne.

 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? IN2 grupa zapošljava više od 650 IT stručnjaka i ima prihod od 200 milijuna kuna
IGOR KRALJ/PIXSELL IN2 grupa zapošljava više od 650 IT stručnjaka i ima prihod od 200 milijuna kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia