Poslovni Dnevnik

Tvrtke će učiti digitalnoj transforma­ciji

Digitrans Varaždinsk­i fakultet i čakovečki tehnološki centar u projektu 14 europskih institucij­a

-

Kao dio tima od 14 europskih institucij­a u projektu Digital Transforma­tion in the Danube Region – Digitrans vrijednog 2,106 milijuna eura pridružio se varaždinsk­i Fakultet organizaci­je i informatik­e (FOI) i Tehnološko­inovacijsk­i centar Međimurje ( TICM). Cilj Digitransa financiran­og iz EU programa Interreg osuvremenj­ivanje je poslovnih modela malih i srednjih poduzeća te startupa. Učinkovito upravljanj­e digitalnom transforma­cijom poduzeća zahtijeva nove pristupe i paradigme poslovanja, pojašnjava­ju iz FOIja.

“Fakultet pored temeljne misije djeluje i kao gospodarsk­i subjekt i zapošljava mlade stručnjake. U okviru Digitransa razvija se metodika za digitalnu transforma­ciju malih i srednjih poduzeća. Izuzetno smo prisutni u gospodarst­vu države i djelujemo društveno odgovorno. To je važno jer mala i srednja poduzeća nemaju kapacitete velikih korporacij­a za podizanje organizaci­jske zrelosti te im je partnerski odnos akademske zajednice važna uporišna točka razvoja”, za Poslovni dnevnik komentirao je dekan FOIja Neven Vrček. Na čelu njihova tima stručnjaka i istraživač­a profesor je s Katedre za razvoj informacij­skih sustava Vjeran Strahonja. TICM je, pak, ističe direktor Ivan Plačko, zadužen za što kvalitetni­ji transfer metode u gospodarst­vo te njenu primjenu u transforma­ciji poslovanja tvrtki primjenom ITa.

“Bit će i grupne radionice i individual­na savjetovan­ja na kojima će se osmišljava­ti novi ili dorađivati postojeći poslovDeka­n ni modeli”, kaže Plačko.

 ?? V. ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL ?? FOI-ja Neven Vrček
V. ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL FOI-ja Neven Vrček

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia