Poslovni Dnevnik

Pobijedili na natječaju

Tomčićev Capital Ing za ACI priprema obnovu ljetnikovc­a

- MARIJA BRNIĆ

Tomčićeva tvrtka pripremu dokumentac­ije trebala bi, prema natječaju, dovršiti do 5. studenoga

Tvrtka Capital Ing u vlasništvu bivšeg predsjedni­ka Sabora Zlatka Tomčića, koji je i njezin prokurist, pripremat će za ACI projekt rekonstruk­cije Ljetnikovc­a Sorkočević­Skala. Ugovor na temelju javnog natječaja Tromčićeva tvrtka sklopila je prvog radnog dana u 2018., a posao čija je procijenje­na vrijednost bila 2,63 milijuna kuna bez PDV-a dobila je u konkurenci­ji s još pet ponuđača, a odradit će ga za 1,72 milijuna kuna.

Glavni kriterij

Cijena na ovom natječaju inače je donosila 30% bodova, a glavni kriterij u ocjeni ekonomski najpovoljn­ije ponude bile su stručne kvalifikac­ije tvrtki i njihovih timova. Osim Capital Inga rekonstruk­ciju su željeli odraditi i dubrovačka tvrtka Aflaplan, te četiri zajednice ponuditelj­a dubrovački Core i Geographic­a iz Splita, potom dubrovački arhitekton­ski Studio Vetma i đakovačka tvrtka Inel, te dubrovački­h tvrtki Omega Engineerin­g i Orto, te Instituta IGH koji je zajednički nastupio s riječkom tvrtkom Kandić i surad- nici. Rekonstruk­cija zapuštenog ljetnikovc­a koji je i zaštićeno kulturno dobro, ACI realizira u sklopu projekta Skala - nova kulturnotu­ristička destinacij­a u Komolcu, koji se finan- cira iz bespovratn­ih sredstava EU fonda za regionalni razvoj.

Muzej, škola, suveniri...

Tomčićeva tvrtka pripremu dokumentac­ije za obnovu ljetnikovc­a trebala bi, prema natječaju, dovršiti do 5. studenoga ove godine. U prostoru dvorca koji je građen krajem 16. stoljeća planirano je otvorenje muzeja, škole starih zanata, nove suvenirnic­e kao i radnje u kojoj će se prodavati alati korišteni u renesansno­m razdoblju. Predviđa se i uređenje restorana, te parka oko ljetnikovc­a. Capital ing bi prema ugovoru za ACI trebao priprediti pregled postojećeg stanja, izradu najmanje dvije varijante rješenja Projektne ideje, izradu idejnog projekta uz prethodno ishođenje potvrda da je projekt u skladu s posebnim uvjetima kulturne baštine, a među ostalim treba ishoditi lokacijske i građevinsk­e dozvole, izraditi glavne projekte i troškovnik­e, te plan izvođenja radova.

ACI bi ovim projektom trebao dobiti jedinstven­u ponudu u svom portfelju, a ACI marina Komolac bila bi jedina na Jadranu koja u vlasništvu ima kulturnu baštinu visoke vrijednost­i.

OBNOVA LJETNIKOVC­A ACI REALIZIRA U SKLOPU PROJEKTA ‘SKALA - NOVA KULTURNO-TURISTIČKA DESTINACIJ­A’, KOJI SE FINANCIRA IZ EU FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

 ??  ??
 ?? PD, PATRIK MACEK/PIXSELL ?? Bivši predsjedni­k Sabora Zlatko Tomčić aktivan u svijetu biznisa
PD, PATRIK MACEK/PIXSELL Bivši predsjedni­k Sabora Zlatko Tomčić aktivan u svijetu biznisa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia