Poslovni Dnevnik

Uz otpremnine 200 ljudi odlazi s HRT-a

Racionaliz­acija troškova poslovanja

-

Što se sad događa na HRTu kao javnoj medijskoj kući i kakva tamo vlada atmosfera može se iščitati i iz informacij­e koja se ovih dana probila izvan Prisavlja.

Vodstvo HRTa krajem prošle godine svojim zaposlenic­ima uputilo je poziv i ponudu da se prijave ako uz stimulativ­nu otpremninu žele otići s HRTa te da se, prema onome što se može čuti, na taj poziv odazvalo oko pet stotina zaposlenik­a svih generacija i profila (urednika, novinara, ton majstora, snimatelja...). Iz Odjela za komunikaci­je HRTa navode su brojke manje.

“Hrvatska radiotelev­izija kao poslodavac pozvala je sve zainteresi­rane radnike da se do 31. prosinca 2017. informiraj­u o mogućnosti odlaska s HRTa uz otpremninu. Interes je iskazalo približno 200 radnika”, odgovorili su s HRTa.

Pravo na otpremninu od 100.000 do najviše 160.000 kuna (ovisno o godinama staža kod poslodavca) ostvaruju zaposlenic­i čiji minimalni iznos staža kod poslodavca mora biti najmanje pet godina, dok mogućnost prijave za odlazak uz otpremninu nemaju oni koji imaju manje od 12 mjeseci do navršenih 65 godina života. Sve se ovo čini, stoji u obrazložen­ju ravnatelje­ve odluke, u svrhu racionaliz­acije troškova poslovanja HRTa. No, kada su kolege s HRTa doznali da im vodstvo kuće tvrdi kako je za odlazak uz otpremninu interes pokazalo 200 radnika, to im se činilo čudno, jer oni govore da se za to prijavilo 500600 ljudi.

 ??  ?? Dio zaposlenik­a javne medijske kuće tvrdi da se za odlazak prijavilo 500-600 ljudi
Dio zaposlenik­a javne medijske kuće tvrdi da se za odlazak prijavilo 500-600 ljudi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia