Poslovni Dnevnik

Svake godine 20% više turista u Beogradu

Zabava Za vrijeme novogodišn­jih praznika bilo je 130.000 gostiju, zarađeno 30 milijuna eura

-

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je za vrijeme novogodišn­jih praznika oko 130.000 turista posjetilo Beograd i da je grad od toga zaradio oko 30 milijuna eura

Vesić je za Radiotelev­iziju Srbije rekao da je godišnja zarada od turista oko 800 milijuna eura i da se broj gostiju svake godine povećava za oko 20 posto. Prema njegovim riječima, turizam je za Beograd najznačajn­ija gospodarsk­a grana. “Živimo kao grad od turizma”, tvrdi Vesić.

Nekoliko dana prije kraja 2017. godine objavljeno je istraživan­je portala Trivago, pretraživa­ča za hotelski smještaj, prema kojem su se Slovenci za proslavu Nove godi- ne najviše zanimali za Beograd. Već godinama Slovenci su među najbrojnij­im beogradski­m gostima u prosincu i siječnju, a prema pisanju srpskih medija većina građana Ljubljane već je bila u Beo- gradu. Najviše ih privlači noćni provod, ali i bogata kulturna i turistička ponuda.

Govoreći o infrastruk­turnim radovima u gradu, Vesić je dodao da se puštanje u promet treće trake na Brankovom mo- stu očekuje 12. veljače, čime će promet na tom mostu biti potpuno normalizir­an. Vesić je rekao da će ove godine početi rekonstruk­cija Trga republike, Nušićeve ulice, nastavak širenja pješačke zone, kao i rekonstruk­cija Ulice kneza Miloša.

“Ove godine u ulici Kneza Miloša očekuje nas rekonstruk­cija pločnika, sljedeće godine gradit ćemo podzemni parking ispod cijele ulice”, najavio je Vesić. Dodao je da uređenje očekuje cijeli potez od Roosevelto­ve do Kalemegdan­a i najavio raspisivan­je natječaja za tunel koji će povezati Savu i Dunav. “Tunel će početi negdje kod sadašnje autobusne postaje u Savskoj i završavati kod Pančevačko­g mosta”, objasnio je Vesić.

 ?? PD ?? Turizam je za Beograd najznačajn­ija gospodarsk­a grana
PD Turizam je za Beograd najznačajn­ija gospodarsk­a grana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia