Poslovni Dnevnik

Turci na Vlašiću grade turistički centar s golfom i aerodromom

Ulaganje Eko zona Korićani bit će mjesto za odmor, liječenje i edukaciju

-

U velikom kompleksu predviđena je i izgradnja edukacijsk­og, zdravstven­og i sport skore kreativnog centra

Istina je, ulažemo milijarde na Vlašiću, potvrdila je za ATV Ebru Gürsan, predsjedni­ca turskog konzorcija HeritageTu­rk, koji u izgradnju Eko zone Korićani na Vlašiću u BiH planira uložiti čak 4,2 milijarde eura, javljaju banjalučke Nezavisne novine. Gürsan je dala jamstva o skorom dolasku u Bosnu i Hercegovin­u, čime je i povrdila ranija pisanja medija o namjeri gradnje aerodroma, golf terena, kliničkog centra i drugih sadržaja na Vlašiću.

Očekuju goleme prihode

“Krajem siječnja osobno dolazim u Bosnu i Hercegovin­u gdje ću početi završne razgovore s lokalnim partnerima i vlasnicima projekta, da time završimo priču oko glavnog ugovora. Nakon toga, moj tim zajedno s izvođačima radova počet će gradnju na samoj lokaciji”, izjavila je Gürsan. Da turska kompanija dolazi do kraja mjeseca, potvrdio je i glavni menadžer projekta Eko zona Korićani. “Sada već možemo projektira­ti prihode, na temelju tih podloga smo, zapravo, i osmislili projekt”, rekao je Zoran Vujinović, glavni menadžer projekta i direktor tvrtki Tomix Kneževo i TLG Travnik. U studiji izvodljivo­sti stoji procjena od gotovo dvije milijarde eura na godišnjoj razini. U to se računaju prihodi kliničkog centra, studentsko­g i umirovljen­ičkog grada, ali Grada kraljeva koji će biti izgrađen od kamena. Eko zona Korićani na Vlašiću zamišljena je kao mjesto za odmor, liječenje i oporavak, kao i visinske pripreme sportaša i edukaciju u prirodnom okružju.

Neostvariv projekt

Prema Vujinoviće­vim riječima, u projekt koji su mnogi proglasili previše futuristič­kim ili neostvariv­im, uključene su vlade Federacije BiH i Republike Srpske, ali i općine Kneževo i Travnik. U kompleksu je predviđena izgradnja edukacijsk­og, zdravstven­og, sportskore­kreativnog i turističko­g centra. Tvrtka Tomix iz Kneževa nositelj je eko programa, a TLG energetski­h projekata.

 ??  ?? U projekt su uključene vlade Federacije BiH i Republike Srpske
U projekt su uključene vlade Federacije BiH i Republike Srpske
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia