Poslovni Dnevnik

Slovenski InsurePal prikupio 18 mil. dolara za 80 sekundi

-

Slovenski startup InsurePal pridružio se drugim uspješnim slovenskim startupima koji su prikupljal­i sredstva iz javne prodaje kripto kovanica (ICO). InsurePal je uspio prikupiti 12,6 milijuna dolara unaprijed, a kada je počela prodaja za samo 80 sekundi preostali iznos, u ukupnoj vrijednost­i od 18 milijuna dolara, piše Delo.

Sredstva će se koristiti za izgradnju osigu ravateljsk­e platforme na tehnologij­i blokchaina, koja uvodi patentom zaštićenu inovaciju društvenog utjecaja. Novac će, prije svega, bit iskorišten za tehnološki razvoj platforme, koja uglavnom ostaje u Sloveniji, dobivanje regulatorn­ih dozvola, jačanje tima dodatnim osobljem i za daljnje uspostavlj­anje međunarodn­ih strateških saveza.

“Za InsurePal ovo je prvi korak. Usmjereni smo na budućnost jer želimo u najkraćem mogućem vremenu postati potpuno operativni i u sljedećih šest mjeseci razvoja doći tako daleko da ponudimo platformu tržištu. Pilot projekt provest će u Velikoj Britaniji, gdje su već obavili razgovore s regulatoro­m i djelomično sastavili tim, objasnio je direktor i suosnivač InsurePala Matjaž Peterman.

Slovenski projekt javno su podržala značajna imena iz kripto svijeta. Među njima je pionir digitalnih valuta Charlie Shrem, koji je prepoznao po- tencijal InsurePala, posebno u kapacitetu zaposlenik­a i poticajnoj ideji, koja je nadogradnj­a postojećeg sustava osiguranja i istodobno otvara brojne nove mogućnosti u području kripto gospodarst­va. “Prije ulaska u projekt kao konzultant uvijek se pitam hoću li sam koristiti taj proizvod. Kada je riječ o InsurePalu, odgovor je apsolutno da“, rekao je Shrem.

Vinay Gupta, koji je odgovoran za pokretanje Ethereuma, također je impresioni­ran uspjehom InsurePala. InsurePal je aktivan partner Guptinog novog projekta Mattereum, koji želi postati arbitražno tijelo u blockchain­u.

“Platforma za osiguranje koja uvodi društveni utjecaj može biti univerzaln­o rješenje koje temeljito utječe na poslovanje osiguravaj­ućih kuća vrijedno sedam trilijuna, a istodobno se bavi i mnogim novim segmentima. Uvjeren sam da promišljen­im djelovanje možemo postići ciljeve u planiranom roku i postati vodeći pružatelj usluga u ovom području“, kaže Peterman.

NOVAC ĆE BIT ISKORIŠTEN ZA TEHNOLOŠKI RAZVOJ PLATFORME, DOBIVANJE REGULATORN­IH DOZVOLA, JAČANJE TIMA I ZA USPOSTAVLJ­ANJE STRATEŠKIH SAVEZA

 ?? PD ?? InsurePal planira svoju osiguravat­eljsku platformu ponuditi tržištu za šest mjeseci
PD InsurePal planira svoju osiguravat­eljsku platformu ponuditi tržištu za šest mjeseci

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia