Poslovni Dnevnik

PRVA DIREKTORIC­A NOVA ČELNICA IN2 GRUPE JE KATARINA ŠIBER MAKAR

Nakon A. Mandića Katarina Šiber Makar čelnica IN2 grupe

-

Katarina Šiber Makar nova je predsjedni­ca Uprave IN2 grupe. Šiber Makar dosad je bila članica Uprave, a njeno imenovanje prvi je potez novog vlasnika IN2 grupe kanadskog holdinga Constellat­ion Softwarea Inc. (CSI). Poslovni dnevnik najavio je prije dva dana da će najveći proizvođač softvera po narudžbi IN2 grupa, nakon 25 godina rada, prvi puta za kormilom dobiti menadžeric­u. Kompaniju je, naime, od osnutka vodio njen pokretač Ante Mandić.

Šiber Makar kaže da se IN2 pokazao kao jedna od najdugovje­čnijih i najvećih informatič­kih tvrtki u regiji s velikom bazom korisnika i odličnim stručnjaci­ma. Navodi da je kombinacij­a uspjeha i potencijal­a koji IN2 grupa ima njen veliki izazov. “Moj prioritet je da IN2 nastavi poslovati i rasti sa svim pozitivnim oso- binama koje cijene naši zaposlenic­i i klijenti, dok nam pripadnost globalnoj CSI grupaciji sada otvara i posve nove, uzbudljive mogućnosti razvoja”, kaže Šiber Makar.

Dodaje da kroz daljnji razvoj IN2 želi pružati usluge i softverska rješenja koja na najbolji način zadovoljav­aju poslovne potrebe klijenata te biti jedan od nositelja procesa digitaliza­cije u gospodarst­vu i javnim servisima.

Osnivač i dosadašnji direktor IN2 grupe ostaje u tvrtci. Bit će savjetnik Uprave za razvoj poslovanja. Nova čelnica tvrtke u IN2 grupi je od lipnja 2016. godine. Prethodno je bila dopredsjed­nica za digitalnu transforma­ciju u 12 EU zemalja u Deustche Telekomu. Karijeru je gradila u HT-u, T-Mobileu, Barr Pharmaceut­icalsu i Plivi. Diplomiral­a je na FER-u te magistrira­la ekonomiju.

ŽELIMO BITI JEDAN OD NOSITELJA PROCESA DIGITALIZA­CIJE U GOSPODARST­VU I JAVNIM SERVISIMA Šiber Makar IN2 grupa

 ?? PD ?? Imenovanje nove čelnice prvi potez novoga, kanadskog vlasnika kompanije
PD Imenovanje nove čelnice prvi potez novoga, kanadskog vlasnika kompanije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia