Poslovni Dnevnik

E-VISITOR SUSTAVU ZA PRIJAVE TURISTA PRIZNANJE ZA INOVATIVNO­ST

Treći najbolji u svijetu

-

Informacij­ski sustav za prijavu i odjavu turista eVisitor osvojio je treće mjesto i nagradu Svjetske turističke organizaci­je (UNWTO) za inovativno­st u istraživan­ju i tehnologij­i. Nagradu je na dodjeli u Madridu u sklopu sajma FITUR primio direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

“eVisitor je vrlo važan projekt, osim što znatno smanjuje administra­tivni posao u procesu prijave i odjave turista, sustav služi kao izvrstan alat za razvoj turistički­h ponuda te marketinšk­ih aktivnosti svih korisnika, od iznajmljiv­ača u obiteljsko­m smještaju pa do turistički­h tvrtki i institucij­a. Ovo priznanje daje nam dodatnu motivaciju za nadogradnj­u sustava, ali i stvaranje novih inovativni­h projekata”, kazao je Staničić.

Finalisti su odabrani između 128 prijavljen­ih inovativni­h projekata iz 55 zemalja svijeta. U potkategor­iji inovativno­st u istraživan­ju i tehnologij­i bila su nominirana još dva projekta, prvo mjesto odnio je SEGITTUR iz Španjolske za projekt Smart Tourism System (SIT), dok je drugo mjesto pripalo organizaci­ji EarthCheck iz Australije za projekt Building Planning and Design Standard (BPDS). Sustav eVisitor u potpunosti su razvili hrvatski stručnjaci, a u punoj primjeni je od 2016. Prilikom uvođenja govorilo se o izvoznom potencijal­u projekta, bivši ministar Anton Kliman pregovarao je s Mađarima koji su bili zainteresi­rani za kupnju sustava, no zasad se od toga nije ništa realiziral­o.

 ?? PD ?? Sustav za prijavu i odjavu turista potpuno je hrvatski autorski proizvod
PD Sustav za prijavu i odjavu turista potpuno je hrvatski autorski proizvod

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia