Poslovni Dnevnik

Mišković ulaže 600 milijuna eura u nekretnins­ke projekte

Novi poslovi Delta Holding počinje gradnju novog trgovačkog centra i hotela u Beogradu

-

Prošle godine otvoren je luksuzni hotel InterConti­nental u Ljubljani i pokrenuta gradnja Delta Planeta u Banjoj Luci

Prošle godine Delta Holding Miroslava Miškovića napravio je velik korak u širenju na tržišta regije i Europske unije, rečeno je na godišnjoj konferenci­ji za novinare kompanije u Beogradu.

Otvoren je luksuzni hotel InterConti­nental Ljubljana, prvi hotel s pet zvezdica u glavnom gradu Slovenije, počela je izgradnja najvećeg trgovačkog centra u BiH, Delta Planeta u Banjoj Luci, vrijednog 70 milijuna eura, koji će biti završen ove godine, pri kraju je i gradnja trgovačkog centra u Varni u Bugarskoj, vrijednog 120 milijuna eura. U sljedeće dvije godine kompanija planira uložiti 600 milijuna eura u nekretnins­ke projekte.

Najveći prihodi Delta Agrara

Delta Holding je u 2017. godini ostvario ukupan prihod od 55,8 milijardi dinara što je 11,3% više u odnosu na godinu ranije. EBITDA iznosi 4,75 milijardi dinara što je rast od 33,9% u odnosu na prošlu godinu. U srpski proračun kompanija je uplatila 11,2 milijarde dinara. Sve članice holdinga bilježe rast prihoda, a najveći udio u prihodu Delta Holdinga ostvario je Delta Agrar (43%), a zatim Delta Distribuci­ja (38%). Delta Real Estate planira početi izgradnju trgovačkog centra Delta Planet na Autokomand­i u Beogradu i luksuznog kompleksa Delta centar u bloku 20, u sklopu kojeg će se naći hotel InterConti­nental Beograd i eksluzivni maloprodaj­ni i uredski prostor.

Također, u planu je izgradnja nove poslovne zgrade Delta Holdinga, jedne od prvih poslovnih zgrada u Srbiji koja će primjenjiv­ati najviše ekološke standarde u gradnji i održavanju.

Širenje plantaža

Delta Agrar će i ove godine nastavi širiti plantaže pod voćem i stočarsku proizvodnj­u. Također, udvostruči­t će investicij­e i uložiti više od 40 milijuna eura u izgradnju novog doradnog centra Pionir sjemena, poljoprivr­edu i osuvremenj­ivanje proizvodnj­e. Kompanija Yuhor otvorit će još 40 trgovina.

MIROSLAV MIŠKOVIĆ LANI JE UBRZAO ŠIRENJE NA TRŽIŠTIMA REGIJE I EUROPSKE UNIJE

 ?? PD ?? Diže se i nova poslovna zgrada Delta Holdinga
PD Diže se i nova poslovna zgrada Delta Holdinga
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia