Poslovni Dnevnik

Telekomuni­kacije zaostaju zbog pada konkurenci­je s desetak na tri igrača

Solarni sustav Među najboljima ili najgorima? Dok se HAKOM hvali velikim napretkom Hrvatske po stupnju razvoja ICT-a, Europska komisija nas kroz Unijin indeks digitalne transforma­cije društva i gospodarst­va DESI, prema lanjskim i još uvijek aktualnim poda

- BERNARD IVEZIĆ bernard.ivezic@poslovni.hr

Nisam bio na HAKOMovom Danu tržišta 2018., jer me nisu ni zvali. Prvi put dosad. Počeli su zvati 2013. godine. Onda su zvali 2014. pa 2015. pa 2016. pa 2017. godine. Čak su uz pozivnicu redovito slali mailom i podsjetnik. Ali moram priznati, možda je i bolje da me ove godine nisu ni pozvali ni podsjećali na to čime se bave i kakve su rezultate postigli.

Glavna kočnica

Simpatično mi je pak što iako me nisu zvali na taj događaj, poslali su mi priopćenje za medije u kojem su se pohvalili uspjesima 5. HAKOM-ovog Dana tržišta. Najblaže rečeno, duhovito. Iz moje perspektiv­e, u posljednji­h desetak godi- na odluke telekomuni­kacijskog regulatora HAKOM-a, a vodstvo se mijenjalo, nije uvijek bila aktualna ekipa, najbolje oslikavaju zašto, kad birate u što ćete ulagati u Hrvatskoj, morate prije toga dobro proučiti situaciju na terenu, naći dobre savjetnike, pronaći odlične menadžere, pripremiti mnogo kapitala i naoružati se čeličnim strpljenje­m. Dakako, možete misliti da je ovdje Zapad pa kao Tele2 jedno vrijeme ignorirati stvarnost. Ali s vremenom naučite. Možete čak biti i bivši ministar poput Borislava Škegre, koji je uložio u Metronet, ali opet ćete s vremenom naučiti. Na telekomuni­kacijskom tržištu možda imamo regulatora tržišne utakmice, ali kao da ga i nemamo. U šumi novih digitalnih usluga, puno priče o brizi za korisnike i sličnom šumu izgubila se suština. Kao što je nedavno spoznalo Ministarst­vo gospodarst­va, ne bi zapravo uloga državnih tijela trebala biti da se bave pravima potrošača, recimo da vode Europski potrošački centar. Logičnije je da to rade udruge za zaštitu potrošača. Telekomuni­kacijski regulator prvenstven­o postoji da bi omogućio tržišnu konkurenci­ju sukladno propisima. Kad se ta konkurenci­ja suzi s desetak na tri telekoma, onda dobijemo HAKOM kakav je danas. Institucij­u punu stručnih ljudi koji znaju obavljati svoj posao i stalno usavršavaj­u svoja znanja. No, ne bave se u telekomuni­kacijama suštinom već su odličan birokratsk­i motor sposoban za vrhunsku obradu papira.

Štoviše, kod njih te papire možete takoreći u cijelosti obraditi elektronič­ki. Vjerojatno su u digitaliza­ciji prvi među državnim institucij­ama. Dakle, imamo savršeni birokratsk­i aparat sa samo jednom manom: nema smisla.

Zašto je to tako da se naslutiti iz prethodne pohvale koju si je HAKOM dao sam. Prije mjesec dana poslali su priopćenje u kojem su se pohvalili da je “Hrvatska u društvu zemalja s najvećim napretkom na ljestvici IDI indeksa koji objavljuje ITU, a koji mjeri stupanj razvoja ICTa”. No, kad sam krenuo provjerava­ti te podatke uspoređuju­ći tablice godinu, dvije unatrag, ispalo je da je indeks IDI Međunarodn­e telekomuni­kacijske zajednice (ITU) neprecizan. Vrijednost­i indeksa kao ni poredak država uopće se nisu poklapali pa je teza o napretku bila, u nedostatku bolje riječi, diskutabil­na. Isto kao i slika koju o svojim rezultatim­a HAKOM pokušava stvoriti.

Neki pak u besmisao rezultata HAKOMa, čini se, nemaju dvojbe. Tako čak iz Bruxellesa, rezultate koje Hrvatska ima u telekomuni­kacijama vrlo jasno vidi Europska komisija. Prikazuje to kroz Unijin indeks digitalne transforma­cije društva i gospodarst­va DESI. Tako je Hrvatska, prema lanjskom i još uvijek aktualnom DESIju na 24. mjestu od 28. članica Unije. Znači, pri dnu. Glavna kočnica, odnosno ključan razlog tako lošeg plasmana je u kategoriji “Povezanost”, odnosno telekomuni­kacijama, a njih regulira HAKOM.

Monopoli, zna se, nisu dobri

Da ima više konkurenci­je, odnosno više tržišnih igrača, situacija bi bila bolja. To je i razlog zašto monopoli nisu dobri za gospodarst­vo. Ekonomska teorija jasno ukazuje da što je tržište bliže monopolu, znači što je manje igrača, to se oni mogu lakše dogovoriti na štetu korisnika, to se ponuda sužuje, a cijene rastu.

Možda iz perspektiv­e HAKOMa u tome ima neka dobra vijest. Nažalost, ja je ne vidim. Konkurenci­ja je dobra stvar i više konkurenci­je znači samo bolje usluge, bolje cijene i veću dostupnost. Dok se to ne ostvari HAKOM bi za 2019. svoje godišnje okupljanje mogao skratiti s “HAKOMov Dan tržišta” na “HAKOMov Dan”. Ono “tržišta” ionako je već duže vrijeme višak.

DA IMA VIŠE KONKURENCI­JE NA HRVATSKOM TELEKOMUNI­KACIJSKOM TRŽIŠTU, ODNOSNO VIŠE IGRAČA, SITUACIJA BI BILA BOLJA

VIŠE KONKURENCI­JE ZNAČI SAMO BOLJE USLUGE, BOLJE CIJENE I VEĆU DOSTUPNOST

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia