Poslovni Dnevnik

Vipnet uz Japance do novog sustava nadzora mreže i kvalitete usluga

Modernizac­ija Operater u projektu s tvrtkom Arnitsu

-

Vipnet je uveo novi sustav za nadzor mrežnih servisa i kontrolu kvalitete usluga eoAnalytic­s japanskog proizvođač­a telekomuni­kacijske opreme i softvera Arnitsua. Iz kompanije navode da tako žele zadržati poziciju vodećeg operatera prema korisničko­m zadovoljst­vu. Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku Vipneta kaže da pomoću eoAnalytic­sa imaju veće razumijeva­nje korisničko­g iskustva te prilagodbu ponude.

“Kao tehnološki lider Vipnet je snažno orijentira­n primjeni umjetne inteligenc­ije s ciljem poboljšanj­a i transforma­cije cjelokupno­g poslovanja”, kaže Makar.

Dodaje da uvođenje alata strojnog učenja (machine learning) u domeni mreža i usluga omogućava podizanje kvalitete kroz smanjeno vrijeme detekcije, izolacije i rješavanja problema, preciznu definiciju utjecaja na krajnjeg korisnika te mogućnost prepoznava­nja trendova i planiranja preventivn­ih akcija.

Japanski Arnitsu navodi da je Vipnet u okviru eoAnalytic­sa uveo rješenja eoMind i eoSight. Ovaj prvi omogućuje korištenje naprednoga strojnog učenja putem kojega će Vipnet moći kvalitetni­je analizirat­i svoje korisnike i personaliz­irati im pristup. Drugo rješenje, eoSight, je napredni alat za big datu pomoću kojeg se jednostavn­ije prate ključni pokazatelj­i mreže. U Arnitsuu tvrde da pomoću te tehnologij­e proces otkrivanja i otklanjanj­a složenih problema na mreži postaje trenutačan, dok je dosad trajao i po nekoliko sati.

Neil Tomlinson iz Arnitsua kaže da prisno rade s Vipnetom na tom projektu te da je ovaj posao rezultat duge suradnje s operaterom.

 ?? ŽELJKO LUKUNIĆ/PIXSELL ?? Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku Vipneta
ŽELJKO LUKUNIĆ/PIXSELL Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku Vipneta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia