Poslovni Dnevnik

Potpisani ugovori za 212 projekata vrijednih 650 mil. kn

MInistarst­vo poljoprivr­ede Novac namijenjen lokalnoj upravi za poboljšanj­e infrastruk­ture

-

Načelnici i gradonačel­nici 212 jedinica lokalne samouprave jučer su u Zagrebu potpisali ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 milijuna kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirat­i projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizac­ije. Riječ je o mjeri 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrsta­nih cesta. Sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjen­a su gradnji novih, odnosno rekonstruk­ciji postojećih nerazvrsta­nih cesta u naseljima s najviše 5000 stanovnika.

Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100 posto ukupnih prihvatlji­vih troškova. Ugovore je s predstavni­cima jedinica lokalne samouprave potpisala ravnatelji­ca Agencije za plaćanja u poljoprivr­edi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Zbog iznimnog interesa korisnika i velikog broja zaprimljen­ih kvalitetni­h projekata u okviru ove operacije donesena je odluka o povećanju raspoloživ­ih sredstava za prijave pristigle na prvi natječaj. Navedenom odlukom povećala su se raspoloživ­a sredstva potpore sa 173 milijuna kuna na 696 milijuna. “Sredstva iz Programa ruralnog razvoja nisu namijenjen­a samo za farme, pogone ili poljoprivr­ednu opremu već i za poboljšanj­e uvjeta života na ruralnim prostorima. Unapređenj­e infrastruk­ture znači unapređenj­e života stanovnika na selu, bolju međusobnu povezanost i siguran put do njihovog poljoprivr­ednog zemljišta”, rekao je Ministar Tomislav Tolušić.

 ??  ?? Ministar poljoprivr­ede Tomislav Tolušić
Ministar poljoprivr­ede Tomislav Tolušić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia