Poslovni Dnevnik

U Trnovi uskoro tvornica flaširane vode

Ulagački ciklus Općina dobiva novu proizvodnj­u s 20 radnika

-

Kompanija Ruding iz istočnog Sarajeva uložiće 2 milijuna konvertibi­lnih mara u tvornicu za proizvodnj­u flaširane vode u općini Trnovo, prenosi internetsk­i portal eKapija. Kako je za eKapiju potvrdio načelnik Trnova, Dragomir Gagović, očekuje se da će tvornica biti otvorena početkom svibnja.

“Investitor će uskoro rregistrir­ati tvrtku u Trnovu, a u tvornici će biti zaposleno oko 20 radnika”, potvrdio je za eKapiju Gagović.

Načelnik Trnova je rekao da investitor već ima ugovorene poslove za izvoz vode u inozemstvo.

Osim ove investicij­e, Trnovo će dobiti četiri male hidroelekt­rane, od kojih će jedna (Bogatić 2) imati snagu od 9,96 MW, a preostale tri, na lokalitetu Podivič imat će snagu od po 2 MW.

Njihovo puštanje u pogon očekuje se tijekom godine.

Takođe, u mjesnoj zajednici Kijevo gradit će se protočna hidroelekt­rana od 250 kW, kao i hidroelekt­rane na rijekama Bijela i Hrasnica.

Također, tri kompanije iz Bosne i Hercegovin­e odlučile su se na ulaganje u drvni sektor ove općine i tijekom 2018. godine zaposlit će oko 35 radnika. Radi se o proizvodnj­i peleta, oblovine, kao i preradi ogrijevnog drveta i njegovo ppakiranja za potpalu.

 ?? FOTOLIA ?? Ulaže se i u drvni sektor u općini Trnova
FOTOLIA Ulaže se i u drvni sektor u općini Trnova

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia