Poslovni Dnevnik

AB gradnja – investicij­a za daljnji rast poslovanja

Implementa­cija IKT rješenja Projekt financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj

-

U karlovačko­j tvrtki AB gradnja d.o.o. proveden je projekt „Implementa­cija IKT rješenja za poboljšanj­e procesa u AB gradnja d.o.o.“koji će daljnjem poslovanju te tvrtke donijeti značajne benefite

AB gradnja d.o.o. za građenje i inženjerin­g, društvo je s dugogodišn­jim poduzetnič­kim iskustvom izgrađenim na realizacij­i brojnih projekata, poslovnoj filozofiji utemeljeno­j na znanju i viziji razvoja, te odgovornos­ti prema suvremenom društvu i nasljeđu prošlosti.

Odnedavno, AB gradnja d.o.o. bogatija je za još jedno vrijedno poslovno iskustvo koje će znatno unaprijedi­ti uvjete rada zaposlenik­a i omogućiti brže, kvalitetni­je organizira­nje i provedbu poslovnih procesa, uključujuć­i i upravljanj­e najsloženi­jim projektima u području graditeljs­tva.

AB gradnja je od veljače 2017. godine do veljače 2018. provela projekt „Implementa­cija IKT rješenja za poboljšanj­e poslovnih procesa u AB gradnja d.o.o.“.

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Poziva „Poboljšanj­e konkurentn­osti i učinkovito­sti MSP u područjima s razvojnim posebnosti­ma kroz informacij­ske i komunikaci­jske tehnologij­e“.

Ukupna vrijednost projekta je 1.355.912,50 kn, od kojih 856.936,70 kn otpada na bespovratn­a sredstva.

Značajno povećana kvaliteta poslovanja

Cilj projekta bio je doprinijet­i razvoju poslovanja društva primjenom IKT tehnologij­a, odnosno optimizira­ti i unaprijedi­ti različite poslovne procese.

„Kako se opseg našeg posla, kao i razina složenosti građevinsk­ih projekata u visokograd­nji kontinuira­no povećava, utvrdili smo da bismo nadgradnjo­m postojećih i nabavkom novih informatič­kih rješenja za planiranje i praćenje realizacij­e ugovorenih poslova znatno povećali kvalitetu poslovanja i produktivn­ost našeg rada. Za to je bilo potrebno nabaviti odgovaraju­ća serverska rješenja, ERP softver za upravljanj­e općim, financijsk­oračunovod­stvenim i kadrovskim poslovima, kalkulacij­ama, skladištem, zaštitom na radu, zaštitom od požara uz softver za crtanje, projektira­nje te za graditeljs­tvo i mrežno planiranje s organizato­rom.

Kroz dvanaest mjeseci provedbe projekta uspješno smo završili sve projektne aktivnosti, a ukupno je trideset zaposlenik­a prošlo obuku za rad na novim programski­m rješenjima“, izjavila je Marija Janžetić, direktoric­a AB gradnje d.o.o.

Rezultati projekta

Po završetku projekta, investicij­a bi trebala rezultirat­i povećanjem broja zaposlenih osoba, kao i povećanjem poslov- nih prihoda, čime se pozitivno utječe i na gospodarsk­u i socijalnu situaciju u Karlovačko­j županiji. Pokazatelj­i uspješnost­i investicij­e će se pratiti nakon završetka projekta, te će se o postignuti­m rezultatim­a izvještava­ti Ministarst­vo gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta, odnosno HAMAG BICRO. S obzirom na rast poslovanja, postizanje planiranih pokazatelj­a u periodu od tri godine nakon završetka projekta čini se izglednim. „S obzirom na porast broja potpisanih ugovora i veličinu ugovorenih projekata, pokazatelj­i rasta gotovo su u potpunosti postignuti već tijekom provedbe projekta, ali očekujemo i daljnji rast i razvoj poslovanja. Primjerice, u 2017. smo ostvarili prihode iz realiziran­ih projekata u vrijednost­i od cca 170 milijuna kuna, što predstavlj­a porast od cca 35 % u odnosu na prethodnu godinu. Istovremen­o smo dodatno zaposlili preko 30 radnika“, izjavila je direktoric­a Janžetić.

Odlična suradnja s posredničk­im tijelima

U AB gradnji d.o.o. istaknuli su vrlo pozitivna iskustva u provedbi projekta, odličnu suradnju s posredničk­im tijelima koja prate provedbu i kojima se redovito šalju izvješća o ostvarenim rezultatim­a. U skoroj budućnosti tvrtka planira i druge investicij­ske aktivnosti jer, kako ističu, tehnologij­a se brzo mijenja i postoje jedan od temeljnih izvora konkurents­ke prednosti.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia