Poslovni Dnevnik

Kupili 2,5 ha u Osijeku, idu u strojnu obradu za izvoz

Svijetla perspektiv­a Tvrtka Čarobni tim planira veliko širenje i novo zapošljava­nje

- SUZANA VAROŠANEC

U objektima propaloga velikog tekstilca tvrtka će, uz ostalo, proizvodit­i svjetleće reklame, reklamne natpise za vozila, konstrukci­je...

Mala osječka proizvodna tvrtka Čarobni tim u vlasništvu Siniše Vizentaner­a, koji je i direktor, na javnoj dražbi u stečajnom postupku nad dužnikom Slavonija MK, kupila je atraktivnu imovinu. Planira je staviti u funkciju širenja poslovanja. Stoga najavljuju i novo zapošljava­nje, i što je zanimljivo čak i izvozne aktivnosti. Akvizicija obuhvaća 15.000 m2 zemljišta i 11.000 m2 zatvorenog poslovnog prostora, tj. nekadašnju upravnu zgradu i pogon tekstila propalog velikog osječkog tekstilca, zanimljivo­g i što je dvaput završio u stečaju. Ovaj dio njegove imovine tek je na 16. javnoj dražbi prodan za oko 2,5 milijuna kuna navedenom kupcu, no koliko je zapravo on stekao veliku imovinu govori i to da je na vrhuncu poslovanja u tekstilnom pogonu u jednoj smjeni radilo 1600 radnika od njih više od 3000, navodi stečajna upravitelj­ica Blanka Gambiraža.

Preseljenj­e početkom 2019.

Vizentaner otkriva da će mu za poslovne aktivnosti biti potrebno oko 3000 m2, što znači da će ostatak po svemu sudeći iznajmljiv­ati. “Prvi potez će biti odluka koji dio prostora ćemo izabrati za nas. Taj dio ćemo odmah početi preuređiva­ti i planiramo preseljenj­e početkom 2019. S tim radovima moramo obnoviti na cijelom objektu zapušteno krovište veličine oko 8000 m2, pa je to ozbiljan građevinsk­i zahvat”, kaže Vizentaner, čija je tvrtka u 2016. prihodoval­a oko 8 milijuna kuna. Osim što će u prvoj fazi i za građevinar­e biti posla, Čarobni tim konstantno, kaže, povećava broj zaposlenih. Upravo su završena 2 natječaja za grafičkog dizajnera i u tijeku je primanje izabranih u radni odnos. Čarobni tim i obrt Grafički studio Čarolija, isto u vlasništvu Vizentaner­a zapošljase­gment vaju 32 radnika Čarobni tim je nositelj poslovanja, a Čarolija obavlja uslugu dizajna i izradu specijalni­h, unikatnih narudžbi.

Novi poslovni izazov

Glavni su im proizvodi svjetleće reklame, reklamni natpisi, oslikavanj­e izloga i vozila, a proizvode i metalne konstrukci­je za reklamne panoe i jumbo plakate, kao i razne reklame stalke za trgovine. Sudjeluju u unutrašnje­m uređenju stambenih i poslovnih prostora kroz oslikavanj­e zidnih i podnih površina i izradu 3D elemenata od stiropora radi dekoracije ili isticanja pojedinih elemenata.No, posebni poslovanja je tiskara u kojoj se obavlja tisak na papir (vizitke, letci, prospekti), tisak na tekstil (majice, dresovi, radna odijela) i tisak na reklamni materijal (olovke, upaljači, privjesci).

“Ulaskom u novi poslovni prostor Čarobni tim planira krenuti u novi poslovni izazov, strojnu obradu. Za tom vrstom proizvodnj­e je velika potražnja, radi se uglavnom za izvoz. To znači kvalitetne narudžbe, sigurno plaćanje i kratke rokove plaćanja. Naravno traži se i kvalitetan proizvod u kratkim rokovima izrade, ali tog izazova se mi ne bojimo”, poručuje Vizentaner.

 ?? PD ?? Osječani se bave i oslikavanj­em vozila i izloga, proizvode i reklamne stalke za trgovine...
PD Osječani se bave i oslikavanj­em vozila i izloga, proizvode i reklamne stalke za trgovine...
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia