Poslovni Dnevnik

Fincantier­i i Damen ‘snimaju’ Uljanik

Uoči izvanredne skupštine u škveru, pojavila se još dva potencijal­na ulagača

-

Uoči izvanredne skupštine zakazane za petak iz Uljanika stižu naznake da bi se, uz dva potencijal­na strateška partera koja su svoje namjere pismeno najavili, u postupak spašavanja škvera mogla ući i najveći talijanski brodogradi­telj Fincantier­i, te nizozemska Damen grupa.

Službeno o interesu još nema objave iz Pule, a informacij­u kako ovih dana obilaze pulsko brodogradi­lište pustili su u javnost sindikati. Iz brodogradi­lišta se čuje da su predstavni­ci ovih tvrtki iskazali ozbiljan interes za suradnju, međutim ne i podrazumij­eva li to da će se oni i pojaviti kao sudionici u dokapitali­zaciji o kojoj će u petak odlučiti dioničari. Tek se čuje kako je njihov interes za Uljanikov opstanak ozbiljan.

Hoće li Danko Končar i talijanska Palumbo grupa koji su dali pisma namjere za dokapi- talizaciju biti i jedini ulagače, te kakav bi odnos među zainteresi­ranima bio u planiranom povećanju temeljnog kapitala za 302 milijuna kuna još se ne nazire, ali buja sve više napetost sindikalac­a pulskog škvera. Fincantier­i je svojedobno, prije desetak godina, iskazivao interes za Uljanik, posebno za kupnju Uljanikove tvornice za strojeve, a Uljanik je surađivao u izgradnji brodova za talijanski škver.

 ?? BORNA FILIĆ/PIXSELL ?? Gianni Rossanda, predsjedni­k Uprave Uljanika
BORNA FILIĆ/PIXSELL Gianni Rossanda, predsjedni­k Uprave Uljanika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia