Poslovni Dnevnik

Razvrstava­nje vjerovnika Agrokora ide na popravni?

Upitan o mogućim sankcijama u aferi ‘savjetnici’ premijer poručio: O tom-potom. O tome ćemo kad odlučimo

-

Razvrstava­nje vjerovnika Agrokora u pet skupina, kako ga Vladin povjerenik Ante Ramljak predložio, a Trgovački sud prihvatio, ipak će, izgleda, na popravni. Od objave rješenja Suda na koje su nezadovolj­nici uložili brojne pritužbe, u međuvremen­u je očito bilo razmjene argumenata. Tako se u Udruzi dobavljača, koja je jučer održala novi sastanak, čuje da je sut- kinja Nevenka Siladi Rstić stava da neće prihvatiti “praznu” skupinu, a to je prema podjeli B skupina u kojoj su obvezničar­i čije su tražbine osporene (upućene na parnice). Hoće li se dobavljači­ma uvažiti i prigovori da su, osim gubitka jednog mjesta u budućem vjerovničk­om vijeću (sa 2 na 1) i dodatno “razvodnjen­i” time što su u istoj grupi sa svim drugim neosiguran­im vjerovnici- ma, od faktoringa i banaka do porezne uprave, ostaje vidjeti.

A dok su se na sastanku Udruge brusili stavovi i oko nekih drugih pitanja oko procesa nagodbe, od premijera Andreja Plenkovića novinari su opet pokušali saznati je li donio odluku u vezi s “aferom savjetnici”.

“Izvješće je dosta dugo, detaljno”, rekao je objašnjava­jući zašto još nije donio od- luku. No, čini mu se, kaže, da tu nema pravnih elemenata, budući da su to ugovori između privatnih kompanija: “Ono što me smeta je etički aspekt”. Za njega je trenutno najvažnije da cijeli proces završi nagodbom i da kompanije funkcionir­aju. Na ponovljeno pitanje hoće li biti sankcija ponovio je neodređen odgovor: “O tompotom. O tome ćemo kad odlučimo”.

 ?? DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL ?? Premijer Andrej Plenković
DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL Premijer Andrej Plenković

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia