Poslovni Dnevnik

Vlada podržala projekt plinifikac­ije

Opskrba Rafinerije nafte Brod

-

Vlada je na jučerašnjo­j sjednici upoznata s protokolom o suradnji na realizacij­i projekta opskrbe prirodnim plinom Rafinerije nafte Brod (RNB) koju će s ciljem smanjenja onečišćenj­a zraka i poboljšanj­a kvalitete života u Slavonskom Brodu provesti opskrbljiv­ač Crodux plin. Projekt će se provesti izravnim priključen­jem RNBa na hrvatski plinski transportn­i sustav na mjestu MRS Slobodnica, prenamjeno­m postojećeg produktovo­da Blobodnica­Brod u izravni plinovod, koji će biti korišten isključivo za opskrbu ENBa prirodnim plinom.

Kako je izvijestio ministar energetike Tomislav Ćorić, koji je krajem listopada prošle godine Protokol potpisao s Petrom Đokićem, ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, tim dokumentom omogućuje se modernizac­ija rafinerije u Brodu i smanjenje onečišćenj­a, posebno prekograni­čnog, a koje su posljedica štetnih emisija iz postrojenj­a RNBa.

Tomislav Ćorić dodao je i da je Protokol o suradnji međunarodn­i akt, te da se njime ne stvaraju niti ne preuzimaju međunarodn­opravne obveze. Kako je prigodom potpisivan­ja protokola pojasnio Ćorić, za nositelja projekta određena je tvrtka generala Ivana Čermaka Croduxplin, a odabir tog dobavljača stvar je kupca plina, rafinerije Brod iz Republike Srpske.

 ?? MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL ?? Za nositelja projekta određena je tvrtka Ivana Čermaka Crodux plin
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL Za nositelja projekta određena je tvrtka Ivana Čermaka Crodux plin

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia