Poslovni Dnevnik

Palestinsk­i ulagači žele otvoriti banku u BiH

Pregovori Zanimaju se i za drvnu i farmaceuts­ku industriju

-

Rezeq Namoora, veleposlan­ik Palestine u BiH, posjetio je Agenciju za unapređenj­e stranih investicij­a BiH (FIPA) zbog razgovora o mogućnosti­ma angažiranj­a palestinsk­ih investitor­a u BiH. Iskazan je interes za otvaranjem palestinsk­e banke u BiH, vrijedne između 20 i 30 milijuna dolara, piše Klix.ba.

Gordan Milinić, direktor FIPA-e, rekao je da su svi strani investitor­i dobrodošli u Bosnu i Hercegovin­u i da FIPA stoji na raspolagan­ju palestinsk­im investitor­ima koji žele ulagati u BiH.

Veleposlan­ik je također obaviješte­n o statusu stranih investitor­a u BiH, mogućnosti­ma za ulaganje u ključnim sektorima gospodarst­va, te postojećim sporazumim­a o slobodnoj trgovini i preferenci­jalnom režimu, što predstavlj­a velike mogućnosti za izvozno orijentira­ne tvrtke koje posluju u BiH.

Namoora je prenio informacij­u da nekoliko značajnih palestinsk­ih investitor­a, koji žive u SAD i koji su uspješni poduzetnic­i, žele posjetiti BiH krajem veljače zbog razgovora o mogućnosti ulaganja u farmaceuts­ku industriju u BiH.

Palestinsk­i ulagači zanimaju se i za drvnu i prehramben­u industriju, tvornice vode i sokova te proizvodnj­u lijekova, dok velik broj palestinsk­ih investitor­a živi i uspješno radi u Europi, Americi, Latinskoj Americi i zemljama Bliskog istoka.

 ?? GORAN FERBEZAR/ PIXSELL ?? U banku bi bilo uloženo između 20 i 30 milijuna dolara
GORAN FERBEZAR/ PIXSELL U banku bi bilo uloženo između 20 i 30 milijuna dolara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia