Poslovni Dnevnik

Skijaški centri puni, cijene još ne padaju

Turizam U svim skijališti­ma u Srbiji nema slobodnih soba

-

Ni kraj drugog dijela školskog odmora u Srbiji, od 1. do 9. veljače, kojeg roditelji uglavnom koriste za odmor na planini, nije utjecao na snižavanje cijena zimovanja, a većina kapaciteta u srpskim ski-centrima je popunjena. Mjesta nema ni u hotelskom, niti u privatnom smještaju na gotovo svim planinama, piše Blic.

Najskuplja je najveća i najpoznati­ja planina - Kopaonik. Noćenje na Kopaoniku, u samom centru, u apartmanu za cijelu obitelj u prosjeku stoji 85 eura, dok se polupansio­n u dvokrevetn­oj sobi kreće oko 60 eura po osobi. Divčibare imaju dosta privatnih vila, ali je sve rasprodano, a hotelski smeštaj je također popunjen. Cijene prenoćišta su od deset eura za noć, a apartmani stoje 30 do 40 eura.

Na Zlatiboru vlada ozračje slično novogodišn­jem, kada se tradiciona­lno rasprodaju svi turistički kapaciteti. Na Torniku je snijega bilo dovoljno i u prosincu i siječnju, ima ga i sada, pa su skoro sva raspoloživ­a mjesta popunjena skijašima. Na Staroj planini u hotelima Stara planina i Babin zub nema slobodnih soba. Noćenje s doručkom u jeftinijem smještaju stoji 18 eura, polupansio­n 24, a puni pansion od 30 do 70 eura u luksuznije­m smještaju. Nešto je povoljniji boravak u privatnim kućama. Slično je i na Tari, gdje je hotelski smještaj s punim pansionom 2950 dinara.

 ?? PD ?? Najkuplji je zimski odmor na Kopaoniku
PD Najkuplji je zimski odmor na Kopaoniku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia