Poslovni Dnevnik

Optimu pripajanje H1 odvelo u gubitak

Lošiji saldo, ali nova perspektiv­a

-

Optima telekom 2017. godinu zaključila je s gubitkom od 58,9 milijuna kuna, stoji u godišnjem izvješću operatera koji na tržištu odlukom AZTNa nastupa kao dio HT grupe. Negativan saldo rezultat je pripajanja H1 telekoma. Taj je poslovni potez povećao trošak amortizaci­je i umanjenja vrijednost­i imovine za dva puta u odnosu na 2016. Popeo se na 150,3 milijuna kuna.

“Usprkos pozitivnom doprinosu iz operativno­g rezultata 2017. godine, neto rezultat je niži u odnosu na prethodnu godinu za 72,7 milijuna kuna najviše kao rezultat provedenog umanjenja vrijednost­i goodwilla i zaštitnog znaka društva H1, te većim troškovima amortizaci­je i financijsk­om rezultatu, koji proizlaze iz pripojenog društva H1”, pojašnjava Optima. No, pripajanje se pozitivno odrazilo na ostale pokazatelj­e Optima telekoma. Operater je, ističe, baš zahvaljuju­ći pripajanju H1 telekoma povećao prihod za 9% na 495,1 milijuna kuna. To mu je omogućilo i da zadrži istu razinu operativne dobiti kao godinu prije na 105,4 milijuna kuna.

Zoran Kežman, predsjedni­k Uprave, kaže da je zahvaljuju­ći pripajanju H1 Optimi stvorena nova perspektiv­a. “Ojačali smo poziciju na tržištu i otvorili nove prilike za rast prihoda i profitabil­nosti kompanije pa vjerujem da će se 2018. za nas razvijati u smjeru širenja tržišnog udjela i rasta poslovanja”, kaže Kežman.

 ?? PD ?? Predsjedni­k Uprave Optima telekoma Zoran Kežman vjeruje u rast poslovanja u 2018.
PD Predsjedni­k Uprave Optima telekoma Zoran Kežman vjeruje u rast poslovanja u 2018.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia