Poslovni Dnevnik

Nova formula SAP-u stvara rekorde

Softverska rješenja Hrvatska ispostava europske tvrtke uprihodila lani oko 100 milijuna kuna

-

Nova formula za vođenje partnerske mreže omogućila je najvećoj europskoj softversko­j tvrtki SAPu da u Hrvatskoj drugu godinu zaredom dosegne rekordan prihod. SAP je lani uprihodio u Hrvatskoj gotovo 100 milijuna kuna. Sonja Popović, direktoric­a lokalnog ureda SAPa nije željela precizirat­i nominalan iznos. No, navodi da je rast bio sličan kao i godinu prije, kada je SAP s 53,9 skočio na 73,8 milijuna kuna prihoda, tj. za 37 posto.

“Pokazalo se da je strategija gdje smo prisutniji kod korisnika i djelujemo kao savjetnik, posebno u digitalnoj transforma­ciji, dobrodošla i potrebna korisnicim­a, koji su se odlučili da im budemo i implementa­tori rješenja”, kaže Popović. Dodaje da novi pristup kombiniraj­u kroz suradnju s partnerima kao što su King ICT, B4B, Atos Convergenc­e Creators, S&T, IBM, Altima i Alfatec. Popović navodi da su najveći rast upravo stoga lani imali u prodaji konzultant­skih usluga od 150%, rastu cloud usluga od 70% te od softverski­h licencija za 35%. No, ukupni prihodi rasli su na nivou porasta prihoda od softverski­h licencija. “Lani je bilo mnogo novih projekata i vrlo zanimljivi­h suradnji na digitalnoj transforma­ciji, i to kod velikih klijenata kao što su Orbico, Atlantic, JGL, INA, Iskon, HEP i drugi”, kaže Popović.

Ključ uspjeha bio je u inovativni­m projektima poput suradnje s Atlanticom kroz virtualni startup Efiiepoint. “Mi ćemo nastaviti raditi u FMCG sektoru, ali i u području energetike, financijam­a i hospitaliD­irektorica tyju”, zaključuje Popović.

 ??  ?? lokalnog ureda Sonja Popović
lokalnog ureda Sonja Popović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia