Poslovni Dnevnik

Licenciju ima samo pet autobusnih postaja

Zakoni Dvije godine nisu bile dovoljne da 100 tvrtki u Srbiji zatraži potrebnu dozvolu

-

Zorana Mihajlović, potpredsje­dnica srpske vlade i ministrica građevinar­stva, prometa i infrastruk­ture, izjavila je prošlog tjedna da je dosad od 100 autobusnih postaja u Srbiji samo njih pet dobilo licenciju, javlja Tanjug.

Sve autobusne postaje koje do 12. veljače nisu podnijele zahtjev za dobivanje licencije neće moći obavljati svoju djelatnost niti naplaćivat­i usluge sve dok ne dobiju potreban certifikat.

Prema riječima ministrice Mihajlović, prije dvije godine su donijete izmjene za- kona koji je propisao da se do 19. veljače ove godine pribavi licencija.

“Imali su dvije pune godine da podnesu zahtjev za lilučila cenciju, a tek sad su krenuli s podnošenje­m nepotpunih zahtjeva i tako se dogodilo da je samo pet njih ispunilo zakonom predviđene obveze”, rekla je Mihajlović odgovaraju­ći na pitanja novinara. Svi koji su podneli zahtjev dobili su detaljno objašnjenj­e kako mogu ispuniti zakonske uvjete.

Autobusne postaje mogu poslovati s privremeno­m dozvolom koju su dobile nakon što su podnijele zahtjev.

Mihajlović je poručila da se sve to radi da bi građani imali točan red vožnje, da bi znali tko ih vozi i kojim autobusima, što je sve propisano zakonom. Dodala je da bi općine i gradovi trebali osnovati call centre i da će im pomoći ministarst­vo.

 ?? PD ?? Bez licencije nema poslovanja ni naplate usluga
PD Bez licencije nema poslovanja ni naplate usluga

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia