Poslovni Dnevnik

NATJEČAJ MUP-A OBNOVU CENTRA ZA TRAŽITELJE AZILA PLATIT ĆE 11,6 MILIJUNA KUNA

Natječaj MUP-a Do 20. ožujka traže izvođače razdova na opsežnoj rekonstruk­ciji koja mora biti gotova u 300 dana

- MARIJA BRNIĆ

Prihvatni centar za tražitelje azila u zagrebačko­j četvrti Dugave, u nekadašnje­m hotelu Porin, neće se, kako se špekuliral­o, zatvoriti, nego mu slijedi temeljito preuređenj­e.

Ministarst­vo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za izvođenje radova na obnavljanj­u i adaptaciji soba i apartmana, a procijenje­na vrijednost građevinsk­ih i instalater­skih radova je 11,69 milijuna kuna. Radovi bi se trebali obaviti u roku od najviše 300 dana, a kako bi se u tom intervalu u Prihvatnom centru osiguralo smještaj azilanata, MUP predviđa organizaci­ju poslova u tri faze, odnosno u tri prostorne cjeline zgrade.

Prema natječajno­j dokumentac­iji, planirano je da se u kupaonicam­a u cijelosti zamijeni kanalizaci­jske i vodovodne instalacij­e, sanitarnu opremu, podove i keramičke pločice, vrata i električne instalacij­e, ventilacij­u, a u tipskim sobama i apartmanim­a zamijene parkete, rasvjetu, ugradbene ormare, urede zidove...

Osim podizanja kvalitete smještaja azilanata u smještajno­m dijelu objekta, renoviranj­em će biti obuhvaćeni i hodnici Prihvatnog centra na kojima će se uz radove na podovima i električni­m instalacij­ama postavljat­i i nova vrata prema požarnim stubištima.

Natjecanje za ovaj posao trajat će do 20. ožujka, a kod odabira ekonomski najpovoljn­ije ponude uz cijenu koja nosi 80 od 100 bodova, Ministarst­vo unutarnjih poslova će vrednovati i jamstvo za izvođenje radova, te rok dovršetka poslova na zgradi.

 ?? S. MIDŽOR/PIX ?? Centar u nekadašnje­m hotelu Porin
S. MIDŽOR/PIX Centar u nekadašnje­m hotelu Porin

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia