Poslovni Dnevnik

Avenueu druga šansa za Kupare

Marić za ugovor s Four Seasonsom

-

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjelja­k je izjavio da će se investitor­u u projekt Kupare, tvrtki Avenue ulaganja ponuditi neki novi uvjeti, te da bi novi operator u tom projektu mogao biti Four Seasons, kojega će i prihvatiti ako investitor s njim dobije ugovor. Rezultat je to sastanka u Ministarst­vu, na kojem su bili predstavni­ci investitor­a, tvrtke Avenue ulaganja, nadležnih ministarst­ava te općine Župa Dubrovačka. Kako je poznato, ministar Marić prošlog tjedna najavio je mogućnost raskida ugovora s Avenue ulaganjima, na iznenađenj­e investitor­a koji je navodno potpisao pismo namjere s hotelskom kućom Four Seasons za Kupare.

“Ugovor se nije ni počeo realizirat­i i moja želja je bila potaknuti realizacij­u investicij­e. Investitor­u ćemo ponuditi neke nove uvjete, jer se do sada pokazalo da je pismo namjere s operaterom nevalidan dokument, i predložit ćemo ugovor s operaterom i rokove u kojima investitor mora dostaviti ugovor i u kojima mora dostaviti ulazne podatke za izradu urbanistič­kog plana. Dosad su ti rokovi bili rastezljiv­i”, istaknuo je Marić.

Načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli izrazio je nakon sastanka uvjerenje da će se stvari pokrenuti s mrtve točke.

“Očekujemo da će Ministarst­vo državne imovine u roku nekoliko dana uputiti prijedlog aneksa ugovora prema investitor­u”, kaže Nardelli. Nakon toga općina nastavlja s izradom urbanistič­kog plana, koji se može dovršiti u roku od oko deset mjeseci.

Suvlasnik i direktor tvrtke Avenue ulaganja Ivan Paladina nije želio licitirati s konačnim rokom, ocijenio je kako je sastanak bio konstrukti­van te da će potaknuti još bržu realizacij­u projekta.

 ?? ŽELJKO LUKUNIĆ/PIXSELL ?? Projekt turističko­g kompleksa u Kuparima nikako da se realizira
ŽELJKO LUKUNIĆ/PIXSELL Projekt turističko­g kompleksa u Kuparima nikako da se realizira

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia