Poslovni Dnevnik

Država traži novog izvođača radova za SEECEL

Raskid ugovora Ministarst­vo gospodarst­va te zajednica ponuditelj­a Zagrebgrad­nja i Geoprojekt prekinuli suradnju, ide novi natječaj

-

Gotovo pola godine nakon što su stali svi radovi na budućem regionalno­m centru za poduzetniš­tvo na zagrebačko­j Kajzerici, Ministarst­vo gospodarst­va raskinulo je ugovor s građevinsk­om tvrtkom Zagrebgrad­nja o gradnji objekta SEECEL, te slijedi potraga za novim izvođačem.

“Potvrđujem­o da je došlo do raskida ugovora o gradnji objekta SEECEL između Mi- nistarstva gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta te zajednice ponuditelj­a Zagrebgrad­nja d.o.o. i Geoprojekt d.o.o, zbog nemogućnos­ti izvođača da izvrši radove pod ugovorenim uvjetima i iskazanu namjeru napuštanja radova. Po okončanju postupka raskida i svih potrebnih radnji sukladno ugovoru, Ministarst­vo će pokrenuti postupak javne nabave sa ciljem odabira izvođača koji će završiti radove”, navode u Ministarst­vu na upit Poslovnog dnevnika.

Kako je poznato, Zagrebgrad­nja je odabrana na javnom natječaju kao najpovoljn­iji izvođač i ugovor je sklopljen krajem 2014. s prvim rokom za izvođenje do 30. lipnja 2016., koji je produžen na 19. veljače 2017. Dakle, radovi na objektu kasne više od godinu dana, a mogućnost raskida ugovora iz Ministarst­va su najavili još u prosincu, navodeći da je Zagrebgrad­nja temeljem izvedbenog projekta pokušavala ubaciti naknadne radove. Tom su prilikom u Ministarst­vu priznali da postoji mogućnost da se ugrozi i financiran­je projekta od EU, no tada je još bilo rano za takve prognoze. Nije poznato koliko će trajati procedura s pronalasko­m novog izvođača.

 ??  ?? Pola godine ne gradi se objekt u Zagrebu
Pola godine ne gradi se objekt u Zagrebu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia