Poslovni Dnevnik

Đukanoviće­v nećak ‘obnavlja’ plažu koja nije postojala

Nepotizam Veliki građevinsk­i projekt u Kotoru, odobren od bivše vlade, u sukobu je s propisima o zaštiti tog crnogorsko­g grada

-

Nakon što je investitor nabavio sve potrebne dokumente i suglasnost­i nadležnih državnih organa, Općina Kotor izdala je kompaniji Serzman Incorporat­ed dozvolu za izgradnju kupališta u Dobroti ispod bivšeg kampa. Na zemljištu od 6800 kvadrata iznad obalne ceste u Dobroti, Serzman Incorporat­ed, koji se dovodi u vezu s Edinom Kolareviće­m, nećakom bivšeg premijera i lidera DPSa Mila Đukanovića, već je izgradio veliko naselje nazvano Dobrota Pallazi. Izgradnju tog velikog objekta, sa stanovima koji su nuđeni na prodaju, ranije je odobrila vlada tadašnjeg crnogorsko­g premijera Đukanovića, a započeta je dok je lokalnu vlast u Kotoru držao DPS.

današnja kotorska vlast koju čini koalicija oporbenih stranaka na državnoj razini, predvođena Demokratim­a, nakon višemjeseč­nog opiranja da izda suglasnost Serzmanu za realizacij­u projekta izgradnje kupališta koje će potpuno promijenit­i izgled tog dijela obale, dovedena je pred svršen čin i morala je 23. veljače izdati dozvolu, pišu Vijesti.

Serzman Incorporat­ed za projekt u srcu Unescom zaštićenog područja Kotora, koji je u sukobu s propisima o zaštiti, dobio je zeleno svjetlo svih nadležnih državnih institucij­a, uključujuć­i i Upravu za za- štitu kulturnih dobara koju vodi Anastazija Miranović (DPS).

Prema pisanju Vijesti, nije jasno kako su Ministarst­vo održivog razvoja i turizma, Morsko dobro i Uprava za zaštitu kulturnih dobara prihvatili “obnovu” obale izgradnjom pješčane plaže koja nikada na tom mjestu nije postojala, ali je sigurno da taj zahvat nema suglasnost najpozvani­jih stručnjaka iz Instituta za biologiju mora iz Kotora.

 ?? PD ?? U naselju Dobrota Pallazi tvrtka Serzman Edina Kolarevića gradi stanove za prodaju
PD U naselju Dobrota Pallazi tvrtka Serzman Edina Kolarevića gradi stanove za prodaju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia