Poslovni Dnevnik

Fond Mid Europa Partners preuzeo srpski MediGroup

Suradnici Blue Sea Capital zadržat će 45% udjela u privatnoj zdravstven­oj ustanovi

-

Londonski fond već upravlja zdravstven­im kompanijam­a LuxMed u Poljskoj i Regina Maria u Rumunjskoj

Londonski investicij­ski fond Mid Europa Partners potpisao je ugovor o preuzimanj­u većinskog udjela u MediGroupu, priopćeno je iz fonda. MediGroup je vodeća privatna zdravstven­a ustanova u Srbiji s 13 podružnica u najvećim gradovima, koja pruža zdravstven­e usluge na primarnoj i sekundarno­j razini, laboratori­jske analize i specijalis­tičke procedure u području oftalmolog­ije, IVFa i dermatolog­ije.

Dosadašnji vlasnik Blue Sea Capital zadržat će u MediGroupu udjel od 45%, dok bi transakcij­a trebala biti zaključena u drugom tromjesečj­u ove godine.

Bolji pristup kapitalu

“Radujemo se radu s partnerima iz Blue Sea Capitala, kao i s menadžment­om MediGroupa, u sljedećoj fazi razvoja kompanije. Kompaniju planiramo podržati kroz kapitalne investicij­e za organski i akvizicijs­ki rast”, izjavio je Csanad Daniel iz fonda Mid Europa.

Prema rečima Matthewa Strassberg­a, direktora u Mid Europa Partnersu, MediGroup predstavlj­a idealnu ulaznu platformu za brzorastuć­e trži- šte privatnog zdravstva u Srbiji. “Očekujemo da ćemo primijenit­i svoje iskustvo u pružanju podrške za vrijeme brzog rasta kompanijam­a kao što su LuxMed u Poljskoj i Re- gina Maria u Rumunjskoj kako bi se ubrzao razvoj MediGroupa. Osigurat ćemo da MediGroup ima pristup njihovoj lokalnoj ekspertizi i sposobnost­i izvršavanj­a transakcij­a, a da u vrijeme može koristiti naše bogato iskustvo i resurse, kao i knowhow menadžment tima Regina Marie”, objasnio je Strassberg.

Logičan korak u razvoju

Saša Galić, direktor Sea Capitala, je rekao: “Ponosan sam na ono što je tim Blue Sea Capitala ostvario zajedno s menadžment­om od pokretanja MediGroupa 2013.

Partnerstv­o s Mid Europom, investitor­om koji je uspješno ulagao u u zdravstvo u središnjoj i istočnoj Europi, logičan je korak u razvoju MediGroupa“.

 ?? FOTOLIA ?? MediGroup pruža širok spektar zdravstven­ih usluga u 13 podružnica
FOTOLIA MediGroup pruža širok spektar zdravstven­ih usluga u 13 podružnica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia