Poslovni Dnevnik

Najbolja godina za čarter

Zizoo u RH povećao promet 2,5 puta

- MARIJA CRNJAK

Otvaranje novih tržišta doprinijet će zapošljava­nju 30 novih ljudi, najavljuju Sinan Mašović i Ivan Miletić

Nakon snažnog rasta od 300 posto u prošloj godini, platforma za najam plovila Zizoo zatvorila je novu investicij­sku rundu koja će doprinijet­i širenju djelovanja tvrtke na manja krstarenja, otvaranju novih tržišta te zapošljava­nju 30 novih ljudi, otkrili su za Poslovni dnevnik iz startup tvrtke čiji su suosnivači Sinan Mašović i Ivan Miletić iz Hrvatske.

Prikupljen­o 5 milijuna eura

Kako je poznato, tvrtka je osnovana prije 4 godine s idejom da se jače poveže ponuda s potražnjom, “boat holiday” učini pristupačn­ijim širokim skupinama gostiju, uz istodobno povećavanj­e priho- da čarterašim­a, a Hrvatska im je jedno od ključnih tržišta.

Preko Zizoo platforme trenutno se može iznajmiti više od 15 tisuća brodova u 530 destinacij­a, surađuju s više od 1000 lokalnih čarter kompanija, a na hrvatskom tržištu trenutno ostvaruju oko 55 posto ukupnog prihoda. Promet im je u Hrvatskoj lani porastao za oko 2,5 puta, a u ovoj godini očekuju dvostruki rast.

Nakon lanjskog investicij­skog kruga od oko četiri milijuna eura, tvrtka je za potrebe širenja poslovanja u novom krugu prikupila oko 5 milijuna

ŠIRIMO SE U FRANCUSKU, ITALIJU, RUSIJU, HRVATSKA OSTAJE BROJ JEDAN Sinan Mašović suosnivač

eura eksternih investicij­a, a investitor­ima poput Axel Springera, Mairdumont Venturesa i aws Gründerfon­dsa pridružili su se i neki novi igrači kao što je PUSH Ventures, otkriva za Poslovnidn­evnik Sinan Mašović. “Naš cilj je da nastavimo educirati globalno tržište tu- rizma o ljepoti i prednostim­a odmora na brodu.

Partnerstv­o za rast

Iako nam je DACH regija i dalje najvažnije tržište, planiramo širenje i na područja Francuske, Italije i Rusije.

Hrvatska ostaje prioritet broj jedan, no planiramo širiti našu karipsku i mediterans­ku flotu.

Također, radimo na širenju na novi proizvod, plovilima za manja krstarenja”, istaknuo je Mašović.

Prema vlastitu iskustvu i razgovorim­a s partnerima, u Zizoo procijenju­ju da je prošla godina bila najbolja godina za čitavo čarter tržište u povijesti. uz oporavak Grčke i Turske koji pak nije imao utjecaj na rast hrvatskog čartera, što je znak da čitavo tržiste raste.

U Zizoo najavljuju također da će za nekoliko tjedana objaviti partnerstv­o s dvjema globalnim turistički­m kompanijam­a, što će još dodatno utjecati na rast tvrtke, no za sad ne žele otkrivati detalje.

 ??  ??
 ?? PD ?? Novi proizvod – plovila za manja krstarenja
PD Novi proizvod – plovila za manja krstarenja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia