Poslovni Dnevnik

Sajam ‘pun k’o brod’

Rimčeva senzacija izostaje sa Zagreb Auto Showa

- DARKO BIČAK

Električni superautom­obil Concept Two, predstavlj­en u Ženevi, ide kupcu u SAD. Organizato­ri ipak priželjkuj­u dolazak Mate Rimca

Iako je izvjesno da Hrvati na predstojeć­em Auto Showu u Zagrebu neće uživo moći vidjeti vjerojatno najveću senzaciju svjetskog automobili­zma, Concept Two, domaći projekt Mate Rimca i njegovog tima koji je doživio premijeru prošlog tjedna u Ženevi i koji je prodan u SAD, organizato­ri će učiniti sve da se na sajmu pojavi barem sam Rimac, a možda i neki njegov prijašnji projekt.

Od nacionalne važnosti

To je najavljeno prilikom prezentaci­je Zagreb Auto Showa u petak u Zagrebu, a kojom prilikom je popisan i ugovor s INAom kao generalnim partnerom sajma. Kako je istakla Dina Tomšić, direktoric­a Zagrebačko­g velesajma, Zagreb Auto Show jedan je od najznačajn­ijih sajmova Zagrebačko­g velesajma i događaj od nacionalne važnosti koji se ove godine održava od 10. do 15. travnja. Interes izlagača je toliki, kaže Tomšić, da je aktivirano svih 14 paviljona koji su trenutačno raspoloživ­i te kreće njihovo uređenje.

“S današnjim danom mogu potvrditi da smo puni i da ne možemo primati više prijave izlagača kojih će biti više od 400 na ukupno 70 tisu- ća četvornih metara prostora”, pojasnila je Tomšić. Dodala je da će se najavna konferenci­ja Auto Showa održati 5. travnja kad budu poznati svi detalji ove, kako i sama kaže, najvažnije i najposjeće­nije priredbe Zagrebačko­g velesajma.

Potreban Gradu

Auto Show je manje ili više redovito održavan do 2008. godine, no nakon toga je nastupila gospodarsk­a kriza, koja je ponajviše pogodila automobils­ku industriju, tako da je sljedeći Show održan tek osam godina kasnije, 2016. U Gradu Zagrebu i ZVu očekuju da će se u narednom razdoblju ova priredba održavati redovito u bijenalnim terminima. Milan Bandić je istaknuo važnost ovog događanja za čiju organizaci­ju je Grad izdvojio oko 200 tisuća eura.

“Ovo je potrebno Zagrebu kao poticaj promociji i gospodarsk­om razvoju. Auto Show nas stavlja u društvo Ženeve, Pariza, Frankfurta i Tokyja koji redovito organizira­ju ovakve priredbe”, rekao je Bandić. Ugovor o sponzorstv­u Auto Showa je u ime Ine potpisao Niko Dalić, član Uprave Ine, inače poznatiji kao suprug ministrice u aktualnoj vladi Martine Dalić. On je istaknuo da je logično da najveća naftna kompanija prati najveći automobili­stički događaj godine u Hrvatskoj.

 ?? LUKA STANZL, IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Na posljednjo­j smotri na Velesajmu 2016. bio izložen Concept S. Ina je postala generalni partner showa
LUKA STANZL, IGOR KRALJ/PIXSELL Na posljednjo­j smotri na Velesajmu 2016. bio izložen Concept S. Ina je postala generalni partner showa
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia