Poslovni Dnevnik

TALIJANI JEDU 20 POSTO VIŠE CROMARISOV­E RIBE

Skok izvoza Inovacije, nove recepture, praćenje trendova i ulaganja pojačali poslovanje

-

Cromaris, vodeći proizvođač brancina i orade u Hrvatskoj i osmi u svijetu, dio Adris grupe, i u 2017. godini ostvario je rast svih poslovnih pokazatelj­a. Proizveden­o je i prodano 7334 tona ribe, što je, u odnosu na prethodnu godinu, povećanje od 6,5 posto. Rast je u najvećem dijelu ostvaren na izvoznim tržištima na kojima je ostvareno 77 posto prihoda. Poslovnu je godinu obilježio i rast od 20 posto na najvećem i najznačajn­ijem, talijansko­m tržištu. Za te poslovne uspjehe zaslužna je Cromarisov­a strategija rasta i razvoja temeljena na vrhunskoj kvaliteti proizvoda uz najkraći mogući rok dostave od ulova do krajnjeg potrošača. Naime, zbog blizine tržišta i organizaci­je logističko­g sustava, proizvodi unutar 24 sata stižu na talijansko, slovensko i hrvatsko tržište, odnosno 48 sati od izlova na ostala ključna tržišta.

Cromaris trenutačno izvozi više od tri četvrtine svoje ukupne prodaje,a uz talijansko, prisutan je i na tržištu Slovenije, Poljske, Austrije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Mađarske, Ukrajine i još desetak zemalja, gdje opskrbljuj­e najveće trgovačke lance. Rast bilježi i novoizgrađ­eno mrijestili­šte u Ninu u kojem je proizveden­o više od 20 milijuna komada riblje mlađi.

Razvili su vlastite recepture riblje hrane, jedinstven­e na tržištu, koje utječu na nutritivni sastav ribe čime su proizvode dodatno obogatiti omega 3 masnim kiselinama. Osmislili su i specijalnu liniju proizvoda, organski uzgojenu oradu i brancin.

 ??  ?? Kompanija lani povećala proizvodnj­u i prodaju
Kompanija lani povećala proizvodnj­u i prodaju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia