Poslovni Dnevnik

U ovoj godini očekuje se 200 tisuća ruskih turista

Sajam MITT Najave za turističku sezonu govore o velikom interesu za Hrvatsku

- MARIJA CRNJAK

Rezultati ranog bukinga su vrlo dobri te očekujemo nastavak dobre prodaje aranžmana, kaže Rajko Ružička

Nakon rasta broja dolazaka ruskih turista od deset posto u prošloj godini, najave za 2018. govore o velikom interesu Rusa za putovanja Hrvatsku, javljaju iz Hrvatske turističke zajednice koja se predstavlj­a na turističko­m sajmu za poslovnu publiku MITT, koji se održava u Moskvi od 13. do 15. ožujka.

Zaustavili pad

“HTZ nastavlja provoditi snažne marketinšk­e aktivnosti na ruskom tržištu, a rezultat su pozitivni trendovi ostvareni u posljednje tri godine tijekom kojih smo zaustavili pad prometa ruskih turista. Tako smo samo u prošloj godini s ovog tržišta ostvarili poraste od 12 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima. Iako ruski turisti spadaju među one putnike koji svoja putovanja bukiraju relativno kasno, vesele nas pozitivni pokazatelj­i za ovu godinu, kao i dobre najave turoperato­ra. Na osnovu tih informacij­a vjerujemo da ćemo tijekom 2018. godine doseći željenu brojku od preko 200.000 dolazaka ruskih turista u Hrvatsku”, izjavio je direktor HTZa Kristjan Staničić.

Direktor Predstavni­štva HTZa u Rusiji Rajko Ružička naglasio je kako se na osnovu prvih informacij­a te odrađenih sastanaka može zaključiti kako postoji veliki interes za Hrvatskom, zbog čega se očekuje nastavak pozitivnih trendova i rasta turističko­g prometa

“Rezultati ranog bukinga su vrlo dobri te očekujemo nastavak dobre prodaje aranžmana koji uključuju Hrvatsku. Veliku važnost za rast turističko­g prometa imaju i najavljene investicij­e u hrvatskom turizmu, a to se posebice odnosi na segment hotelskog smještaja koji je na ruskom tržištu vrlo tražen”, zaključio je Ružička.

Šest izlagača

Uz HTZ, na sajmu se predstavlj­a pet suizlagača, TZ Grada Zagreba, NP Plitvička jezera, Lošinj Hotels & Villas, LifeClass Sv.Martin, TZ Međimurske županije te klinika Better Life IQCure, kao i Atlantis Travel. Državni tajnik u Ministarst­vu turizma Tonči Glavina tijekom dana se sastao s nekoliko važnih partnera i turoperato­ra na ruskom tržištu, kao što su TUI, Paks i Ruski Ekspres. Hrvatska će se delegacija susresti i s direktoric­om ruskog udruženja turistički­h agencija i turoperato­ra (ATOR) Majom Lomidze, javljaju iz HTZ-a.

Hrvatska je na tržištu Rusije u prošloj godini ostvarila 133.000 dolazaka i 955.000 noćenja, što je naspram 2016. rast od 12 posto u dolascima te 10 posto u noćenjima. Upravo je 2016. za Hrvatsku predstavlj­ala prekretnic­u u pogledu zaustavlja­nja negativnog trenda s ruskog tržišta.

 ?? PETAR GLEBOV/PIXSELL ?? Turisti iz Rusije u prošloj godini ostvarili 133.000 dolazaka u Hrvatsku
PETAR GLEBOV/PIXSELL Turisti iz Rusije u prošloj godini ostvarili 133.000 dolazaka u Hrvatsku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia