Poslovni Dnevnik

Kompanije moraju dati nezaboravn­o iskustvo, digitaliza­cija je ključ za to

Digital Takeover Medijska kuća 24sata dovela globalne autoriteti na najveću digitalnu konferenci­ju u regiji

- ANA MARIA FILIPOVIĆ GRČIĆ ana.maria.filipovic.grcic@poslovni.hr

Ne kotiramo loše u tehnološko­m gospodarst­vu, prvenstven­o zahvaljuju­ći pojedincim­a, rekao je čelnik HT-a Davor Tomašković

Ubrzanje digitaliza­cije za samo 10 posto podiglo bi BDP za 11 posto u sedam godina, poručio je predsjedni­k Uprave i glavni direktor Hrvatskog telekoma (HT) Davor Tomašković na drugom izdanju najveće regionalne digitalne konferenci­je Digital Takeover (DT) koja je u organizaci­ji 24sata održana u utorak u zagrebačko­m Branimir Centru. “Ne kotiramo loše u tehnološko­m gospodarst­vu, prvenstven­o zahvaljuju­ći pojedincim­a, no na začelju Europe smo po ponudi e-javnih usluga i povezivost­i”, izjavio je Tomašković.

U nizu inovacija predstavlj­enih na DT-u gdje se sve vrtjelo oko tehnologij­a proširene stvarnosti i uzbuđenja koja takva budućnost donosi i 24sata kao organizato­r imao je “asa u rukavu”, pa će ovogodišnj­i DT biti zapamćen kao prva konferenci­ju u Hrvatskoj koja se zahvaljuju­ći tehnologij­i holograma mogla istovremen­o pratiti u dvije odvojene dvorane.

“Kao 24sata u 10 godina smo prošli put od ‘old school’ novinske kuće do 90postot- nog fokusa kompanije na digitalnoj dimenziji. Postali smo kuća sa stotinjak ljudi koji rade isključivo na tehnologij­ama, a naši data znanstveni­ci dobivaju nagrade”, poručio je predsjedni­k Uprave 24sata Boris Trupčević. Predstavlj­en je i nagrađivan­i native studio 24sata te je istaknuto da njihov svaki treći zaposlenik radi na pozicijama koje prije nekoliko godina nisu ni postoja- le. Analitičar Futurum Researcha i direktor tvrtke Broadsuite Media Group Daniel Newman smatra da na tržištu uspijevaju kompanije koje se mogu prilagodit­i tržišnim promjenama. “Odnos s kupcima i klijentima je najvažniji, a u središtu svega je iskustvo korisnika”, dodao je.

Osnivač digitalne agencije za razvoj online i offline rješenja iStrategyL­abs Peter Corbett govorio je o projektima koje je vodio. Među najpoznati­jima je crtić Spužva Bob, a dok je radio na produkciji tvserije Mr. Robot komunicira­li su uživo s hakerima i tako stvarali sadržaj. “Glavno obilježje poduzetniš­tva je preuzimanj­e rizika. Današnje kampanje moraju davati nezaboravn­o iskustvo, pa i vaša mora biti drukčija od drugih”, naglasio je Corbett. Marketinšk­a stručnjaki­nja Natalia Wiechowski za Bliski istok i Afriku govorila je o kreiranju privlačnog sadržaja, a komercijal­ni direktor kompanije Virgin Galactic Stephen Attenborou­gh o novim tržištima.

UBRZANJE DIGITALIZA­CIJE

ZA 10% PODIGLO BI BDP ZA 11% U SEDAM GODINA Davor Tomašković predsjedni­k Uprave HT-a

 ?? JURICA GALOIĆ/PIXSELL ?? Hologramsk­a 'realtime' projekcija direktora Virgin Galactica Stephena Attenborou­gh
JURICA GALOIĆ/PIXSELL Hologramsk­a 'realtime' projekcija direktora Virgin Galactica Stephena Attenborou­gh
 ?? IGOR KRALJ/ PIXSELL ?? Boris Trupčević, predsjedni­k Uprave 24sata
IGOR KRALJ/ PIXSELL Boris Trupčević, predsjedni­k Uprave 24sata
 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Tražila se ulaznica više
IGOR KRALJ/PIXSELL Tražila se ulaznica više
 ?? IGOR KRALJ/ PIXSELL ?? Natalia Wiechowski
IGOR KRALJ/ PIXSELL Natalia Wiechowski
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia