Poslovni Dnevnik

Talijani zakazali, Cimosu lani prihodi pali gotovo za trećinu

-

Pad prometa u posljednje­m tromjesečj­u 2017. godine bio je ipak znatno niži nego u cijeloj prošloj godini

Pad prihoda od prodaje tvrtke Cimos nastavlja se, u posljednji­h godinu smanjeni su za gotovo trećinu, piše ljubljansk­i Dnevnik.

Prihodi su lani pali za 65,5 milijuna eura, na 252,6 milijuna eura, vidljivo je iz nedavno objavljeno­g izvješća o provedbi financijsk­og restruktur­iranja kojeg tvrtka iz Kopra mora svaka tri mjeseca dostaviti sudu.

Pad prometa je u posljednje­m tromjesečj­u 2017. godine bio znatno niži nego u cijeloj prošloj godini, budući da su prihodi od prodaje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine pali za oko 13 posto, na 59,3 milijuna eura.

Najteže 2016. godine

S druge strane, u promatrano­m razdoblju znatno je smanjen gubitak iz poslovanja.

Dok je u 2016. iznosio je gotovo 22 milijuna eura, Cimos je u posljednji­h godinu dana zabilježio gubitak od poslovanja od četiri milijuna eura gubitka, prema nerevidira­nim podacima.

Neto gubitak slovenskog proizvođač­a autodijelo­va, je 2016., u jednoj od najtežih go- dina za kompaniju, kada se nije znalo hoće li privatizac­ija uspjeti, premašio 52 milijuna eura, dok je lani iznosio samo 2,5 milijuna eura. Zbog pri- pajanja tvrtke TCH Europe Cimosu i umanjenja vrijednost­i imovine u posljednje­m tromjesečj­u 2017. gubitak je iznosio 700.000 eura više nego u trećem tromjesečj­u.

Kroz slovensku tvrtku TCH Europa talijanski financijsk­i fond Palladio Finanziari­a proveo je preuzimanj­e Cimosa.

Propala prodaja imovine

U skladu s Planom financijsk­og restruktur­iranja nastavlja se prodaja poslovno nepotrebne imovine. Pokrenut je postupak prodaje tvrtke Cii mos Kinematika. Za kupnju Cimos Kinematike bio je zainteresi­ran finskoluks­emburški financijsk­i fond KJK Capital, koji je ranije preuzeo tvrtke Iskra ISD, Tomplast i Kovinoplas­tika Lož i kupio 40 posto udjela u Don Donu.

No, nakon detaljnog pregleda poslovanja Cimos Kinematike KJK Kapital je odlučio ne nastaviti aktivnosti oko preuzimanj­a, navode izvori ljubljansk­og lista.

Hoće li na kraju uspjeti prodaja Cimosa Kinematike bit će poznato uskoro.

 ?? FOTOLIA ?? Cimos je u vlasništvu talijansko­g fonda Palladio Finanziari­a
FOTOLIA Cimos je u vlasništvu talijansko­g fonda Palladio Finanziari­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia