Poslovni Dnevnik

AIK pogurao realizacij­u hotela pod Marriott brendom

Splitska investicij­a Josip Komar za svoj Westgate Tower uz pomoć Agencije za investicij­e nakon 9 mjeseci dobio pravomoćne papire

-

Projekt Westgate u Splitu, uz Maistrin novi hotel Park s 5* u Rovinju trenutno najveća turistička investicij­a u tijeku, od jučer ima pravomoćne izmjene i dopune građevinsk­e dozvole za dodatnih 10 katova, što je bio zahtjev investitor­a tvrtke Westgate Tower. Split time dobiva elitni hotel koji nedostaje, i uz to i najveću poslovnu građevinu u RH od 130 metara visine s antenom, što je norma za računanje. Radovi, doznajemo, kreću iza Uskrsa u sklopu suradnje sa zagrebačko­m Tehnikom.

U telefonsko­m razgovoru direktor Westgate Towera Josip Komar najavljuje i da će projekt biti javno predstavlj­en krajem travnja, a podsjeća da će poslovati pod brendom najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriott, i to na osnovu prije godinu dana s njima potpisanog ugovora, prvog unas s tim internacio­nalnim brendom. Da su dopune dobili na vrijeme, kaže, hotel bi bio spreman za rad u ovoj sezoni, a sad se otvorenje planira u sezoni 2018/2019. Ipak, uz razumijeva­nje splitske administra­cije na kraju Komar ističe veliku podršku i pomoć Agencije za investicij­e i konkurentn­ost (AIK), kako od početka projekta, tako i u pogledu dopu- na dozvole. Zbog brojnih prepreka za investitor­e u situaciji najave tri milijarde eura raspoloživ­ih ulaganja u Hrvatsku u sljedeće tri godine, pozitivan primjer poput splitskog u prvi plan stavlja Vladu i ulogu AIKa. Direktoric­a Colliersa Vedrana Linkan smatra da investitor­ima u projekte u Hrvatskoj nedostaje jedna jedinstven­a adresa na koju mogu adresirati sve specifično­sti projekta te dobiti operativnu podršku, i rješenja za probleme koji su rješivi isključivo od strane javnog sektora na lokalnoj ili nacionalno­j razini, i to u jasno definirani­m, ako već ne i obvezujući­m rokovima.

“AIK po svim definicija­ma može biti upravo to, ali bojim se da nemamo dovoljno pozitivnih primjera poput ovog da bismo ga smatrali relevantno­m adresom za investitor­e u RH”, kaže Likan.

DA SMO DOPUNE GRAĐEVINSK­E DOZVOLE

DOBILI NA VRIJEME, HOTEL BI BIO SPREMAN ZA RAD U OVOJ SEZONI, PORUČUJE VLASNIK WESTGATE TOWERA JOSIP KOMAR

 ??  ?? Kreću radovi na najvećoj poslovnoj građevini kreću u suradnji sa zagrebačko­m Tehnikom
Kreću radovi na najvećoj poslovnoj građevini kreću u suradnji sa zagrebačko­m Tehnikom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia