Poslovni Dnevnik

Valamar opet dijeli dio dividende u dionicama

Dva modela Dioničari turističke kompanije do 30. svibnja moraju se izjasniti kod SKDD-a kakvu isplatu žele

-

Već drugu godinu zaredom Valamar Riviera odlučila se da dio dividende dioničarim­a koji to žele isplati u dionicama. Turistička kompanija pozvala je u petak na skupštinu dioničara koja će se održati 8. svibnja u Rapcu. Na skupštini će dioničari, između ostaloga, odlučivati i o prijedlogu isplate dividende od 90 lipa po dionici.

Dioničari koji do 30. svibnja dostave u Središnje klirinškod­epozitarno društvo (SKDD) izjavu o isplati u dionicama, dobit će četvrtinu dividende u vrijednosn­icama te kompanije. Ostatak dividende bit će, naravno, isplaćen u novcu. Na pitanje Poslovnog dnevnika koliko je dioničara prošle godine izabralo ovu opciju, iz Valamara su odgovorili kako se za dividendu isplaćenu dijelom u dionicama odlučilo njih 1976.

“Valamar Riviera uvela je takav model smatrajući ga dobrim i primjereni­m budući da daje mogućnost dioničarim­a da slobodno izaberu isplatu dividende samo u novcu ili u novcu i dijelom u pravima dionicama. Dakle, dioničarim­a će SKDD izvršiti isplatu dividende u novcu, a samo dioničarim­a koji žele i koji to priopće dostavom izjave SKDDu, dividenda će se dijelom isplatiti u pravimadio­nicama”, poručili su iz Valamara.

Dividenda se isplaćuje 7. lipnja, a od 14. svibnja dionicom se trguje na burzi bez prava na nju.

 ?? DUŠKO MARUŠIĆ/ PIXSELL ?? Skupština dioničara bit će 8. svibnja
DUŠKO MARUŠIĆ/ PIXSELL Skupština dioničara bit će 8. svibnja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia