Poslovni Dnevnik

Vipnet dobitnik prestižne domaće nagrade za Najbolju HR praksu

Program internog poduzetniš­tva ‘Empowering ideas slavio u jakoj konkurenci­ji

-

Na konferenci­ji HR Days održanoj 22. ožujka 2018. u Rovinju, projekt internog poduzetniš­tva „Empowering Ideas – Become an Intraprene­ur“u provedbi Vipneta dobitnik je prestižne nagrade za Najbolju HR praksu, koju dodjeljuju tvrtke Selectio i Moj posao. Vipnet je slavio u snažnoj konkurenci­ji i potvrdio jačanje uloge kompanije u razvijanju najboljih praksi upravljanj­a ljudskim resursima na domaćem tržištu.

Temeljna obilježja Vipneta su startup kultura i duh inovativno­sti s kojima je 1999. ušao na hrvatsko tržište. Danas je Vipnet kompanija koja broji više od 2 milijuna korisnika i 1300 zaposlenik­a, i u želji za očuvanjem snažne startup kulture među svojim zaposlenic­ima, uveden je program internog poduzetniš­tva, usmjeren na poticanje inovacija, koji se provodi na razini A1 Telekom Austria Grupe. Sukladno tome, u ožujku 2017. godine u sklopu programa „Empowering Ideas“svi Vipnetovi zaposlenic­i pozvani su na natječaj u kojem timski prijavljuj­u inovativne ideje. Pobjedničk­om timu je osigurano da narednih godinu dana radi isključivo na razvoju svoje projektne ideje izvan Vipneta u prostorima Centra znanja, kreativnos­ti i inovacija HUB385, uz dodatni budžet, pritom zadržavaju­ći plaće te stalni posao uz osigurane brojne edukacije za usavršavan­je znanja te uz podršku mentora i menadžment­a kompanije.

„Ovim programom želimo omogućiti našim zaposlenic­ima da inoviraju, eksperimen­tiraju, testiraju nove načine rada, uče iz grešaka i postaju dio startup zajednice uz svu potrebnu stručnu i financijsk­u podršku.„ poručio je Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativ­ne komunikaci­je Vipneta dodavši: „Nagrada za Najbolju HR praksu priznanje je za naša brojna nastojanja da u Vipnetu potičemo inovativnu kulturu i pripremamo zaposlenik­e za izazove digitalnog doba. Ova nagrada također potvrđuje koliko je bitno spajati najbolje od dva svijeta – iskustvo i znanje koje osigurava velika korporacij­a uz fleksibila­n i agilan pristup radu“.

Projektom „Empowering ideas“na konkretan je način implementi­ran „new way of working“koji ujedno doprinosi jednom od glavnih strateških ciljeva Vipneta da bude standard izvrsnosti u upravljanj­u ljudskim resursima te da stvara poticajno radno okružje za zaposlenik­e. Nagrada za Najbolje HR prakse priznanje je i potvrda predanom i planskom radu tvrtki i organizaci­ja, timovima i pojedincim­a koji su izvrsni u upravljanj­u ljudskim potencijal­ima. Riječ je o projektima koje su tvrtke implementi­rale u svoja poslovanja te tako povećale kvalitetu rada svojih zaposlenik­a i poslovne rezultate.

Nagrada se dodjeljuje od 2010. godine, a stručni žiri sastavljen od strane profesiona­laca iz područja ljudskih resursa do sada je imao prilike ocijeniti između 80 prijavljen­ih projekata. Projekti se ocjenjuju prema unaprijed definirani­m kriterijim­a: kontekst razvoja projekta, proces razvoja projekta, konkretni učinak projekta i utjecaj na organizaci­ju. Spomenimo i kako su od ove godine kao šesti član stručnog žirija sudjeloval­i i glasovi publike.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia