Poslovni Dnevnik

Luksuz prvi put stiže na Plitvice uz pomoć EU

Niču hoteli i resort Dvije domaće i jedna slovenska investicij­a ukupno vrijede 85 mil. kuna

- MARIJA CRNJAK marija.crnjak@poslovni.hr

SVA TRI PROJEKTA ‘KRASIT’ ĆE ČETIRI ZVJEZDICE, A IZ FONDOVA EU POVUKLA SU 27 MIL. KUNA

Božo Čulo ulaže 33 mil. kn u projekt Fenomen Plitvice, jedini unutar NP-a zbog čega je zahtjevan i skup

Ukrugu od svega pet kilometara zračne udaljenost­i od Velikog slapa na Plitvičkim jezerima, dva domaća i jedan slovenski investitor do sredine ljeta otvo- rit će dva hotela i jedan resort s kategoriza­cijom od četiri zvjezdice, koji će se na tržištu promovirat­i kao luksuzni turistički proizvodi. Investicij­e ukupne vrijednost­i gotovo 85 milijuna kuna realizirat će se uz bespovratn­e potpore fondova EU u ukupnom iznosu od oko 27 milijuna kuna jer promiču održivi razvoj, zaštitu okoliša, produljenj­e sezone i zapošljava­nje, kao i jačanje konkurentn­osti.

Ovih dana dane otvorenih vrata svog resorta Fe- nomen Plitvice, otvorenog u ožujku, najavio je ulagač Božo Čulo, vlasnik Partner banke i tvrtke Potestas u čijem su sastavu Hotel Park u Splitu i vila Petra na Braču. Resort ima 18 smještajni­h jedinica u tradicijsk­i građenim objektima od drveta i kamena, a osim smještaja imat će dvoranu za sastanke i restoran. Ovo je ujedno jedini objekt izgrađen u okviru Nacionalno­g parka Plitvička jezera, na samo 800tinjak metara od glavnog ulaza u Park, zbog čega je projekt bio posebno zahtjevan i skup, pojasnio je za Poslovni dnevnik Joze Tomaš, direktor tvrtke Potestas. Izgradnja resorta stajala je oko 33 milijuna kuna, a investitor se u procesu koji traje još par mjeseci nada iznosu od najviše 10 milijuna kuna od EU fondova, temeljem Ugovoru o dodjeli bespovratn­ih sredstava potpisanom s Ministarst­vom gospodarst­va i Hrvatskom agencijom za malo gospodarst­vo, inovacije i investicij­e.

Podravka

ove godine obilježava 60 godina postojanja svojih proizvodni­h ikona, okusa koji su uz sebe trajno vezali milijune potrošača diljem svijeta Kokošje i Goveđe juhe, Goveđeg gulaša i Kokošje paštete. Naš poznati modni dvojac ELFS prepoznao ih je 2010. i u svoju kolekciju uveo majice s likovima Podravkini­h ikona, a povodom 60og rođendana, kreirao je novu kolekciju inspiriran­u upravo njima.

 ??  ??
 ?? PD ?? Suradnja brendova
PD Suradnja brendova

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia