Poslovni Dnevnik

Končar već traži izmjenu plana po kojem je i izabran

Restruktur­iranje na popravnom Čelnik Kermas energije najavio novi program u svibnju

-

Već prvog dana razgovora o ulasku Kermas energije Danka Končara u Uljanik pokazuje se da taj proces neće ići u okvirima i dinamici koju su najavili iz pulskog brodogradi­lišta. Novinarima je Končar otvoreno poručio da plan restruktur­iranja treba ići na doradu, te da će “revidirani ili novi plan biti poznat do kraja svibnja”. Ta odgoda predstavlj­a novu neizvjesno­st za likvidnost grupacije i poslove njezina dva brodogradi­lišta, a s druge strane začuđuje izostanak reakcija iz samog Uljanika. Jer, za odabir Kermas energije kao strateškog partnera za dokapitali­zaciju Uljanika i potom restruktur­iranje Uljanik Brodogradi­lišta upravi i nadzornom odboru pulske grupacije presudno je bilo upravo to što je taj ulagač izrazio spremnost “da bez prethodnih, dodat- nih i uvjetovani­h prethodnih radnji” realizira program restruktur­iranja.

U Izvještaju koje je uprava proslijedi­la prošli tjedan Ministarst­vu gospodarst­va navodi se kako je ponuda Kermasa u odnosu na druge dvije “bitno bliža ključnim elementima i strateškim ciljevima programa restruktur­iranja, te podrazumij­eva trenutno uključivan­je u provedbu restruktur­iranja bez dodatnih uvjeta i zahtjeva, a sve u kontekstu kratkih rokova i potrebe za likvidnošć­u i kontinuite­tom proizvodnj­e brodogradi­lišta”.

No, iz prvih izjava da se osjetiti da je Končar već preuzeo kormilo u Uljaniku. “Kermas je prihvatio načela iz plana restruktur­iranja, no taj plan treba doraditi”, poručio je, najavivši pripajanje svog Brodotrogi­ra u Uljanik.

 ?? GORAN STANZL/PIXSELL ?? Razgovori Končara i Uprave Uljanika počeli su jučer, a nastavljaj­u se i danas
GORAN STANZL/PIXSELL Razgovori Končara i Uprave Uljanika počeli su jučer, a nastavljaj­u se i danas

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia