Poslovni Dnevnik

Šibenik traži izvođače za obnovu tvrđave Sv. Ivan

Natječaj Revitaliza­cija je projekt vrijedan ukupno 49 milijuna kuna, od čega 41,4 milijuna kuna financira Europska unija

-

Grad Šibenik na svojim stranicama obavijesti­o je sve zainteresi­rane o početku prethodnog savjetovan­ja za pripremu i provedbu postupka javne nabave izgradnje i opremanja područja tvrđave Sv. Ivan. Na Elektronič­kom oglasniku javne nabave objavljen je nacrt dokumentac­ije o nabavi s pripadajuć­im prilozima i troškovnik, te je određen rok do 20. travnja za primjedbe i prijedloge. Procijenje­na vrijednost nabave iznosi 28,6 milijuna kuna bez PDVa, navodi se o u pozivu Grada. Revitaliza­cija područja tvrđave svetog Ivana projekt je vrijedan ukupno 49 milijuna kuna, o čega 41,4 mil. kuna financira EU.

“Revitaliza­cijom tvrđave Sv. Ivana obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave. Sjeverni dio poznat kao “kliješta” i južni zvan „zvijezda“. Revitaliza­cijom tvrđave svetog Ivana ukupne površine 18.657 metara četvornih obnovit će se bedemi, uvesti inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi. U podnožju sjevernog obrambenog bedema posjetitel­ji će moći uživati u gastrovizu­alnom konceptu. Uz pomoć revolucion­arne tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji, koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata”, kažu u Gradu. Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktiv­nim učionicama i prezentaci­jskim prostorima, što će osigurati i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim programima, što bi trebalo pridonijet­i produljenj­u turističke sezone te dužem boravku posjetitel­ja u Šibeniku.

 ??  ?? Jedna je od četiri šibenske tvrđave
Jedna je od četiri šibenske tvrđave

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia