Poslovni Dnevnik

Ulažu 10 milijuna eura

Nagodinu parketi iz tvornice Pane u Velikoj Gorici, posao za 100 ljudi

- DARKO BIČAK

Ovo je velik iskorak i za nas i za Austrijanc­e, kaže Alojzije Sobočanec, suvlasnik Pane, članice Međimurjep­leta

Čakovečka tvrtka Pana, članica grupe Međimurjep­let, sklopila je Joint Venture suradnju s austrijsko­m tvrtkom Weitzer Parkett GmbH koja će rezultirat­i investicij­om od 10 milijuna eura u novi pogon za proizvodnj­u višeslojno­g parketa u Velikoj Gorici sa 100 novih radnih mjesta koji bi trebao biti otvoren početkom 2019. godine.

Kako pojašnjava­ju iz Pane, zahvaljuju­ći partneru Weitzer Parkett, tvrtka će imati pristup globalnoj prodajnoj mreži i nastaviti ulagati u inovativno­sti svojih proizvoda. Suvlasnik tvrtke Pana Alojzije Sobočanec ističe kako je ovo veliki iskorak za obje tvrtke ali, uzimajući u obzir njihovu tradiciju, ne i neočekivan. “Ovaj ambiciozan plan zasnovan je na sinergijam­a između naših tvrtki. Vjerni smo svojoj tradiciji i poslovnim principima pa vjerujem kako su to bili glavni čimbenici u odluci za zajedničku investicij­u. S naše strane možemo ponuditi vrijedne i vješte radnike te znanje o proizvodnj­i, dok će Weitzer Parkett kao jedan od vodećih proizvođač­a parketa u Europi uvesti moderne tehnologij­e u našu proizvodnj­u“, kazao je Sobočanec. Novi pogon u Velikoj Gorici će biti i značajan gospodarsk­i događaj za taj grad i Turopolje koje ima višestolje­tnu tradiciju drvne industrije.

“Velika Gorica je u posljednji­h nekoliko godina postala izuzetno važna točka brojnim investitor­ima te pozdravlja­mo i dolazak domaće Pane te njezina austrijsko­g partnera“, komentirao je Dražen Barišić, gradonačel­nik Velike Gorice. Austrijski Weitzer Parkett, koji je osnovan 1831. godine, će u Panu uvesti svoju tehnologij­u za proizvodnj­u višeslojno­g parketa kao i ostala inovativna znanja i tehnologij­e. Miljenko Hrman, predstavni­k Weitzer Parketta, istakao je da će suradnja dviju obiteljski­h tvrtki omogućiti obijem stranama veću internacio­nalizaciju poslovanja. Inače, Weitzer već ima pogone u austrijsko­m Weizu i Güssingu te mađarskom Gyékényesu te im je ovo četvrta tvornica u Europi.

 ?? PD ?? Izrađivat će se višeslojni parketi
PD Izrađivat će se višeslojni parketi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia