Poslovni Dnevnik

Big Bang prodan za 18,6 mil. eura, ostaje slovenski

Preuzimanj­e Adventura Holding Darka Klariča kupio najvećeg slovenskog trgovca tehničkom robom s 18 poslovnica

-

Preuzimanj­e Adventura Holding Darka Klariča kupio najvećeg slovenskog trgovca tehničkom robom s 18 poslovnica

Klarič je u utrci za Big Bang pobijedio Balfin Group albanskog milijarder­a Samira Manea za kojeg se držalo da će biti novi vlasnik

Nakon prodaje najvećeg slovenskog trgovca tehničkom robom Big Banga vjerovnici Merkura bit će isplaćeni bolje nego što su očekivali, jer je slovenski Adventura Holding u vlasništvu Darko Klariča platio 18,6 milijuna eura, pišu Finance. Informacij­u o prodaji, koju je prvi objavio portal Siol, Klarič još ne želi komentirat­i, ali je prema neslužbeni­m informacij­ama Financa ugovor već potpisan.

Kupuje i Marinu Portorož

Trgovac tehnikom Big Bang uz online prodaje ima 18 poslovnica i oko 15.000 četvornih metara prodajnog prostora. Prema vlastitim podacima, kompanija je najveći ponuđač audiovideo proizvoda i računalne opreme u Sloveniji s tržišnim udjelima od 30 do 60 posto. Tvrtka je također jedan od glavnih trgovaca bijelom tehnikom i telekomuni­kacijskim proizvodim­a, čak je u Merkurovoj najvećoj krizi bio smatran najmanje problemati­čnom kćeri. Big Bang je bio u cijelosti u vlasništvu Merkura u stečaju, koji ga je preuzeo 2002. godine.

Darko Klarič je u utrci za Big Bang pobijedio Balfin

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia