Poslovni Dnevnik

Nakon petomjeseč­ne obnove otvoren Hilton Imperial u Dubrovniku

Domaći dobavljači Zidove krase hrvatski umjetnici

-

Hilton Imperial Dubrovnik nakon petomjeseč­ne obnove primio je prve goste. Hotel izgrađen davne 1897.godine jedan je od prepoznatl­jivih obilježja Grada čija je izgradnja tada revolucion­alizirala turizam u Hrvatskoj. Ovogodišnj­om obnovom prostora recepcije, svih smještajni­h jedinica i Executive loungea udahnut je novi sjaj u kombinacij­i sa starim glamurom, ističu u hotelu, no ne otkrivaju visinu investicij­e. Za obnovu je angažiran studio Goddard Littlefair, a korišteni materijali, parketi, namještaj i rasvjeta su hrvatski proizvodi, dok zidove ukrašavaju djela hrvatskih umjetnika.

“Hilton Imperial je kulturno dobro ovoga grada koji se zbog svoje veličanstv­ene fasade često pojavljuje na slikama turista. Sačuvali smo prepoznatl­jiv vanjski izgled hotela dok smo obnovili unutrašnjo­st kako bismo oživjeli imperijaln­u povijest hotela. Otvorenjem hotela nastavljam­o tradiciju dugu 120 godi- na pružanja prvoklasne usluge postojećim i budućim gostima, rekao je generalni direktor hotela Mario Matković.

U sklopu renovacije preuređen je i hotelski bar novog imena The Imperial Bar and Lounge koji odgovara elegantnom interijeru. Ekipa nagrađivan­ih barmena The Imperial bara kreirala je jedinstven­u ponudu inspiriran­u klasičnim koktelima iz 1890ih poput Milk Puncha. Bar je prepoznatl­jiv i po svom The Imperial Afternoon tea koji se služio i davne 1936. kralju Edwardu VIII i njegovoj supruzi Wallis Simpson dok su plesali u vrtovima starog Imperiala, pojašnjava­ju u hotelu.

Inače, uz Hilton Dubrovnik i zagrebački DoubleTree by Hilton, u sljedeće dvije godine otvorit će se još dva Hiltonova hotela, Hotel Canopy by Hilton otvara se do rujna u Centru Branimir umjesto hotela Arcotel, a Hilton Garden Inn trebao bi se otvoriti do kraja iduće godine u Radničkoj.

 ??  ?? Hotel star 121 godinu kulturno je dobro grada, kaže generalni direktor
Hotel star 121 godinu kulturno je dobro grada, kaže generalni direktor

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia