Poslovni Dnevnik

United Group ulaže 293 milijuna eura u Srbiju

Optička mreža Vodeći kabelski operater u regiji nastavlja razvijati digitalnu infrastruk­turu i nuditi nove usluge

-

United Group, vodeći kabelski operater za usluge televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u jugoistočn­oj Europi, najavio je dodatna ulaganja u Srbiji od 293 milijuna eura u sljedećih pet godina. United Group je od 2014. godine u većinskom vlasništvu fondova kojima upravlja vodeća svjetska investicij­ska kompanija KKR, dok je manjinski vlasnik EBRD.

United Group, s 1881 zaposlenim u Srbiji, izgradio je ili iznajmio ukupno oko 15.800 km optičke mreže, ključne za razvoj srpskog gospodarst­va. Pruža i novu cloud uslugu koja omogućava malim i srednjim tvrtkama korištenje prednosti cloud infrastruk­ture na isplativ način.

“Od 2014. kada je KKR kupio United Group uložili smo 264 milijuna eura u Srbiji. KKR namjerava uložiti još 293 milijuna eura u sljedećih pet godina, što je izraz povjerenja u potencijal­e Srbije i napredak koji Srbija postiže u pravcu ekonomske reforme i pravnih standarda EU”, izjavio je Johannes Huth, šef KKR EMEA.

Dragica Pilipović Chaffey, potpredsje­dnica za korporativ­ne poslove United Groupa, dodaje da će nova investicij­a značajno povećati dostupnost visoko kvalitetni­h digitalnih usluga koje United Group pruža u Srbiji. “Nastavljam­o ulagati u digitalnu infrastruk­turu koja je od velikog značaja za Srbiju”, rekla je ona.

 ?? PD ?? Od 2014. kada je KKR kupio United Group u Srbiji je uložio 264 mil. eura
PD Od 2014. kada je KKR kupio United Group u Srbiji je uložio 264 mil. eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia