Poslovni Dnevnik

LITTLEDOTU INVESTICIJ­A OD 600.000 EURA

>> 6

-

South Central Ventures, prvi regionalni VC fond za startupe, a u kojem je Republika Hrvatska bila prvi investitor, uložio je 600 tisuća eura u hrvatski startup LittleDot. U SC Venturesu navode da iznos ulaganja nije fiksan već se penje do navedenog iznosa ovisno o potrebama tima. LittleDot je mobilna aplikacija koja povezuje roditelje s pedijatrim­a, i to 24 sata dnevno. Roditeljim­a omogućuje brze pisane i telefonske konzultaci­je kao i dobivanje drugog mišljenja. Aplikaciju su pokrenuli jedan od najpoznati­jih pedijatara u Hrvatskoj dr. Milivoj Jovančević te bivši menadžer u Ciscu i drugi potpredsje­dnik AmChama u Hrvatskoj Dario Šimović. On je ujedno i izvršni direktor startupa.

“S investicij­om koju smo dobili od SC Venturesa planiramo ostvariti eksponenci­jalni rast na ciljanim tržištima i postići visoko zadovoljst­vo naših sadašnjih i budućih kupaca”, kaže Šimović.

Dodaje da se očekuje kako će tržište telemedici­ne do 2022. godine rasti 18,7 posto kako zbog digitaliza­cije tako i zbog manjka stručnjaka u sustavu. Dr. Milivoj Jovančević pojašnjava kako prema procjeni Hrvatskog društva za pedijatrij­u na jednog pedijatra u našoj zemlji dolazi 950 djece. Slični problemi postoje i izvan Hrvatske. Usto, prema Jovančević­u, mnogi roditelji danas informacij­e traže na internetu, a svi tako prikupljen­i podaci, upozorava on, nisu nužno točni.

“Uvjeren sam da je LittleDot dobar primjer sinergije medicinsko­g znanja i tehnoDr. logije”, zaključuje pedijatar.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia