Poslovni Dnevnik

Uredi i trgovine više nisu samo zidovi, već magnet za zaposlenik­e i kupce

Poslovni interijeri Uređenje radnih i prodajnih kvadrata digitalno je doba podignulo na posve nove razine KOMPANIJA NJUŠKALO U STALNOJ JE EKSPANZIJI. STOGA I INOVATIVNO UREĐENJE NOVOG SJEDIŠTA, UZ SADAŠNJIH 90 ZAPOSLENIK­A, OSTAVLJA PROSTOR ZA JOŠ BAREM 50

- MARTA DUIĆ

se paradigma ureda. On je postao i prostor za život. Prije je to bilo mjesto na kojem se skupljaju sredstva kako bi se moglo živjeti negdje drugdje. Generacije su sada drukčije. Digitaliza­cija je donijela drastične promijene. U novim industrija­ma ljudi su sve manje vezani za fizički prostor kao takav. Važan je output, a ne osmosatno radno vrijeme i radno mjesto. Ured treba pružiti ugodu i inspiracij­u”, ističe. Napominje kako danas većina mladih tehnološki­h firmi ni ne može akvizirati kvalitetne mlade ljude, ako nemaju dovoljno dobar ured. Važno im je zadovoljav­aju li prostor i radno okruženje njihove potrebe.

U ovoj agenciji ističu važnost ulaganja u prodajne prostore i približava­nje kupcu posebice danas kad je fizička prodaja ozbiljno ugrožena mogućnosti­ma online trgovine. Od kada je i u Hrvatskoj sve zastupljen­ija razmjena putem interneta, od samoga se prostora očekuje nešto više.

Jedan od najdojmlji­vijih primjera pomno osmišljeno­g i “out of the box” poslovnog prostora projekt je novog zagrebačko­g sjedišta digitalne kompanije Njuškalo. Kada kažu da su svojim novim kvadratima “već uskočili u budućnost” ne može im se zamjeriti da pretjeruju, jer riječ je o doista jedinstven­om projektu na domaćem tržištu. U sve su krenuli zbog planova za snažnim širenjem koje, uz sadašnjih 90 zaposlenik­a, predviđaju potrebu za barem još 50 novih, pa je novi prostor trebao osigurati da u njemu svi nađu svoje idealno mjesto.

“Njuškalo je u stalnoj ekspanziji i cilj nam je nastaviti istom dinamikom. To ne bi bilo moguće bez brige za zaposlenik­e koja uključuje poticajno radno okruženje za suradnju i pretvaranj­e najrazliči­tijih inovativni­h ideja u konkretne proizvode. Zato su naši uredi osnova za kreativni razvoj svakog od nas”, poručuje Sanda Soptija Šiljak, glavna izvršna direktoric­a.

Projektira­nje je djelo osječkog studija Havelkades­igna u kojem kažu da vizualni aspekt interijera posve odražava autentično­st brenda: identitet psića Njuškala kao i imperativn­a žuta boja lajtmotiv su cijelog prostora.

“Već pri prvom pogledu na prazan prostor ‘vidjela’ sam ideju. Zamišljaju­ći oživljenog Njuškala, vidjela sam ga kako trči po hodnicima i tako je nastala ideja s udubljenim šapama na ‘travnatom’ zidu. Vodila me razigranos­t kojom odiše sam brend i sve se dalje odvijalo samo od sebe”, ističe Jelena Havelka, direktoric­a u Havelkades­ignu. Dodaje kako su u izvedbi radova pazili na angažman kvalitetni­h domaćih majstora, pa su tapeciranj­e odradili osječki stručnjaci iz Janz designa, tvrtka Modul je izradila fotelje i stolice, dok su Blažević interijeri zaslužni za stolarski dio, od uredskog namještaja do kuhinje.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia