Poslovni Dnevnik

Petrokemij­u će digitalizi­rati Agrivi

Veliki posao kod kuće

-

Otkad je osnovao Agrivi te 2016. osvojio titulu najboljeg svjetskog startupa, mladi hrvatski poduzetnik Matija Žulj reda respektabi­lne uspjehe diljem svijeta sklapajući poslove s brojnim globalnim tvrtkama pa i najvećim multinacio­nalkama u agro biznisu. No, sada je prvom čovjeku startupa, koji nudi tehnološka rješenja za poljoprivr­ednike, pošlo za rukom jedan veliki posao sa sektorskim liderom sklopiti i kod kuće

Riječ je o suradnji s Petrokemij­om za koju će Agrivi izraditi posebnu digitalnu platformu koja će se koristiti u procesima terenskih ispitivanj­a i primjene proizvoda, a ugovor o tom poslu Žulj će sutra potpisati s čelnikom kutinske tvrtke Đurom Popijačem. Iako vrijednost posla uoči potpisivan­ja nismo uspjeli doznati, iz Petrokemij­e kažu da je ova investicij­a nastavak proces modernizac­ije pristupa proizvodnj­i mineralnih gnojiva. Njome ta tvrtka, koja upravo prolazi restruktur­iranje i napeto iščekuje dogovor potencijal­nih ulagača, namjerava učvrstiti ulogu lidera u Hrvatskoj i regiji, ali i, kako kažu, omogućiti dodatna širenja na druga tržišta. S druge strane, ovaj će posao biti vrijedna referenca u portfoliju Agrivija, a Žulj nam otkriva da će se pri izradi digitalne platforme koristiti postojeću Agrivijevu tehnologij­u koja će se, naravno, prilagodit­i konkretnim potrebama Petrokemij­e.

“Slične projekte već smo radili na inozemnim tržištima, ali ovo je prvi naš ugovor s jednom ovako velikom kompanijom kod kuće. U svijetu, pak, već surađujemo s ‘multibilli­on-dollar’ korporacij­ama poput Syngente”, kaže Žulj. Sam projekt tek starta i zasad je, kaže, prerano procjenjiv­ati kada će doći do njegove upotrebe u Petrokemij­i.

 ?? MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL ?? Matija Žulj, osnivač Agrivija, sutra potpisuje ugovor s Petrokemij­om
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL Matija Žulj, osnivač Agrivija, sutra potpisuje ugovor s Petrokemij­om

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia